Изчезнал 83-годишен мъж от Брезнишко е намерен жив след безпрецедентна

...
Изчезнал 83-годишен мъж от Брезнишко е намерен жив след безпрецедентна
Коментари Харесай

При безпрецедентна акция: Намериха жив мъж, изчезнал в Брезнишко

Изчезнал 83-годишен мъж от Брезнишко е открит жив след невиждана полицейска интервенция. В издирването му са се присъединили 50 души – представители на полицията, пожарната и други организации.

Сигнал за изчезналия от брезнишкото село Брезнишки извор е бил подаден към 20:00 часа на 3 октомври . Близки на възрастния са пояснили, че към 09:30 часа същият е излязъл на разходка и не се е прибрал . Мъжът е бил с лека форма на деменция , много преносим и без мобилен телефон . Още същата вечер чиновници от РУ-Брезник са образували екипи, които са подхванали първични дейности по издирването му.

В ОДМВР-Перник е бил основан Оперативен щаб . В него са били включени чиновници от разнообразни подразделения, както и подобен за връзка с доброволни формирования . Освен сили от регионалната дирекция и РДПБЗН-Перник, в издирването са били включени чиновници от Аварийно-спасителното звено при Община-Перник, представители на Държавно горско стопанство и членове на локалната организация на Ловно-Рибарския съюз, Планинска избавителна работа и доброволци. Уведомени са били прилежащите регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, както и Гранично полицейско управление-Трън при Регионалната дирекция „ Гранична полиция “ в Драгоман. Били са направени оперативни карти на целия регион за улеснение на работата и отбелязване на всяко едно претърсено място. Извършен е бил повсеместен обход на селото , както и на прилежащите му региони. Обходени са всички къщи , включително и изоставени такива, бараки и заслони .

Периметърът на издирвателната акция е бил уголемен към прилежащите села, като били претърсени километри труднодостъпни местности . В целия периметър на обходите са били открити всички налични камери за видеонаблюдение, които били прегледани навреме. Служителите на реда са провели голям брой диалози с хората от с. Брезнишки Извор и прилежащите села, които биха дали информация за мъжа.

В работата са били включени 5 особено подготвени кучета , дронове и термокамери. Районът е бил облитан неколкократно с делтапланер. Усилията се увенчали с триумф и през вчерашния ден, към 10:00 часа мъжът е бил открит от полицейски чиновници на РУ-Брезник в гориста околност на към 1 километър от с. Брезнишки Извор .

Ръководството на ОДМВР-Перник изрича голяма признателност на всички, които са се присъединили в следващата сполучлива издирвателна акция в района.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР