Изчерпаха се възможностите на бюджета и трябва да се спре

...
Изчерпаха се възможностите на бюджета и трябва да се спре
Коментари Харесай

Поредна порция неясноти около отстъпката за гориво

" Изчерпаха се опциите на бюджета и би трябвало да се спре с това разпределяне на средства на всеки, който изреве ". Това съобщи в ефира на Нова телевизия Пламен Данаилов, който е зам.-министър на енергетиката.

Той разяснява и предвижданата отстъпка от 25 ст. На литър гориво за частни консуматори у нас.

" Разбрали сме се да има отстъпка за горивата, само че самият механизъм на приемането й към момента не е обяснен ".

Данаилов съобщи, че българският бюджет не може да си разреши помощите от 200 евро, които Италия дава за закупуване на горива от жителите.

" Още повече в светлината на последните рекомендации от Европейската комисия, че много сме се отпуснали в харченето, че излизаме в относително огромен недостиг и че това би трябвало да бъде поправено ", добави зам.-министърът от квотата на Има Такъв Народ.

" На макроикономическо равнище не виждам съображение за огромна част от митингите ", сподели още Пламен Данаилов. Според него " като цяло българските бизнесмени се оправят добре ". Той разяснява данни за високи равнища на експорт, ниски равнища на безработицата у нас и потребността от още работна ръка, която да се влее в стопанската система.

Данаилов разяснява и заплащанията на съветския газ. По думите му, съгласно новите условия за България, които са били сложени от " Газпром ", заплащането се смята за приключено, едвам когато бъде превалутирано в рубли. В сметка, която страната ни към момента не е разкрила.

" Ние имаме в допълнение писмо от Европейска комисия, което споделя, че заплащането по този механизъм с конвертиране в рубли е нарушаване на глобите ", безапелационен беше отрасловият зам.-министър.

Той увери, че контрактуваните два кораба с американски газ пътуват към България. Данаилов съобщи още, че изпълнителните шефове на държавните газови сдружения са на работно посещаване в Далас, Съединени американски щати. Една от главните задания на визитата било договаряне на стабилно дълготрайни доставки при цени, които да са задоволително търпими и взаимноизгодни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР