Изчакваме решението на ВАС за Втория гребен канал, след като

...
Изчакваме решението на ВАС за Втория гребен канал, след като
Коментари Харесай

Мегапроектът за Втория гребен канал отново на дневен ред

Изчакваме решението на Върховен административен съд за Втория гребен канал, откакто Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив към този момент завоюва на първа инстанция, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Думите са на кмета на града ни Иван Тотев. " Надявам до месец да отворим и тази тематика. Има си процедури, има частен парцел, който би трябвало да се отчужди. Ще имаме среща със собствениците за цената на парцела. Едно е да приказваш в профил, друго е да носиш отговорност и да си вътре в нещата ", сподели Тотев.

Проектът е извънредно значим, включва 650 декара залесяване, 105 декара дублиращ гребен канал с уширения за водни ски и други сходни спортове, 37 декара изкуствено езеро с 16 островчета за гнездене на редки и предпазени типове птици. Покрай цялото трасе пък са планувани към 20 атракции за пловдивчани гостите на града. 

Припомняме, че против плана има каузи от екологични организации, по които Върховен административен съд би трябвало да се произнесе дефинитивно. От Общината нееднократно са коментирали, че се работи изрично за изграждане на Втория гребен канал. 

" Капацитетът на парк " Отдих и просвета " да посреща пловдивчани е на своя лимит. Категорично би трябвало да увеличим зоната за отдих в тази част на Пловдив, продължаваме желанията за Втори гребен канал с спомагателна алея, с спомагателни пространства за разходка. В тези храсталаци сега никой не върви, а на нас ни би трябвало място за хората ", показа преди време кметът Тотев.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР