Избягалият в Дубай олигарх Васил Божков, който е с над

...
Избягалият в Дубай олигарх Васил Божков, който е с над
Коментари Харесай

Васил Божков съди Иван Гешев заради ограбване на колекцията му

Избягалият в Дубай олигарх Васил Божков, който е с над 15 обвинявания, ще съди основния прокурор Иван Гешев поради плячкосване на сбирката на предприемача, стана ясно тази заран от следващия пост на Божков на към този момент станалата известна негова страница във фейсбук.
"За разлика от Прокуратурата в лицето на Главния прокурор Иван Гешев, аз имам вяра в съответните и законово-издържани обвиния. Хагската Конвенция от 1954 година и Конвенцията за Защита на Световното културно завещание от 1972 година криминализират дейности, водещи до разрушаването на културно-историческо завещание и ги класифицират като „ закононарушение против човечеството “.
Като следствие от противозаконното изземаване и неразбираемата орис на предметите от Колекция „ Васил Божков “ от страна на властимащите e заведено дело против страната пред съответните интернационалните правни институции. Освен това персонално ще бъдат съдени Гешев и всички длъжностни лица (чиновници, държавни чиновници и др.), виновни за имуществените и неимуществените вреди, породени от заграбването и увреждането на предметите от Колекция „ Васил Божков “, написа Васил Божков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР