Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е

...
Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е
Коментари Харесай

Задържан е беглецът, който уби две момичета в София

Избягалият водач от тежката злополука в София Георги Семерджиев е арестуван в София след спецакция на отряд „ Кобра”, оповестява Нова тв цитирайки източници от Министерство на вътрешните работи.

Следователи от Национална следствена служба също са се присъединили в следствието по предписание на основния прокурор Иван Гешев.

Става въпрос за региона към ул. " Богатица " - близо до мястото, където лидерът аргументи гибелта на две девойки.

Той е арестуван в дома си в изцяло безпомощно положение, несъответстващ и дрогиран, оповестява Нова тв, цитирайки източници от следствието. Той не могъл да даде пояснение за злополуката. Съдебно-токсикологична експертиза ще открива каква дрога е използвал мъжът, преди да седне зад кормилото.

Пред медии Ясен Тодоров от Национална следствена служба удостовери, че е бил " не напълно съответен ", само че не може да каже от какво. Към 14:30 ч още го държаха у дома, с цел да участва на претърсването - както е по закон.

" В момента е самичък и нищо не споделя ", сподели Ясен Тодоров, който не пропусна да изтъкне персоналните заслуги на Иван Гешев, който желал по-тежко законодателство и обичаната " опорка " - че Наказателно-процесуален кодекс е прекомерно фиктивен и пречи на прокуратурата.

Все отново водачът бил до такава степен съответен, че да се обади на майка си - тя да му прати юрист. Чак след обиска ще му бъдат направени токсикологични експертизи.

За Семерджиев стана ясно още, че има 47 акта и 49 наказателни постановления. Управлявал авариралия си джип Ауди Q7 с подправени номера. В колата са открити сигнална синя лампа и стоп полицейска палка.

Проверява се дали е подправена и книжката му - която била сякаш швейцарска.

Министерство на вътрешните работи удостовери и че същия ден... е направил още едно пътнотранспортно нарушаване.

Медии оповестяват че Семерджиев е спрян за инспекция на 10 юни и е тестван за дрога. Тестът е дал позитивна проба за амфетамин. Тогава му се е " разминало " - взета му е книжката и колата е спряна от придвижване. Вероятно това е предиздвикало причинителя сега нощес да кара аудито си с непознати регистрационни табели.

Друга забавна детайлност е, че тъкмо през днешния ден против " юнака ", роден през 1986 година, е трябвало да има дело в Софийския областен съд, излиза наяве от прессъобщение на съда. То е от 2013 година и Семерджиев е един от подсъдимите - упрекнат в нанасяне на телесна щета.

Днес той обаче... не се е явил в правосъдното съвещание без уважителна причина и правосъдният състав по делото е постановил да бъде арестуван под стража.

Просто казано - по този начин той има съдийска мярка " задържане под стража " авточатично, без да минава процедурата - с прокурорска мярка за 72 ч., искане и явяване пред съда и прочие

По-късно полицията пусна и видео от интервенцията - само че без да се вижда арестуваният:



Във фейсбук незабавно се появи събитие -, планувано още за довечера.

В него написа:

Призовавам всички, които считат вчерашния " случай ", не - това УБИЙСТВО за резултат от повсеместната корупция, превзела Министерство на вътрешните работи и всички държавни органи, да излезем през днешния ден в 18:30 на това кръстовище, с цел да почетем паметта на неуместно погубените млади девойки и да желаяме сметка от виновните:

- да последват оставки и уволнения за тези, които са позволили този " човек " да се движи безнаказано по публичната пътна мрежа
- да се подхващат незабавни акции против всички останали джигити с десетки нарушавания на пътя
- да се плануват по-строги наказания за джигитите, само че също по този начин и санкции за представителите на Министерство на вътрешните работи и страната, които позволяват сходни рецидиви
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР