Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е

...
Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е
Коментари Харесай

Задържаха избягалия шофьор от катастрофата в София

Избягалият водач от тежката злополука в София Георги Семерджиев е арестуван в София след спецакция на Отряд „ Кобра ”, оповестиха за NOVA от Министерство на вътрешните работи. Следователите се включиха в следствието по предписание на основния прокурор Иван Гешев.

За него стана ясно, че има 47 акта и 49 наказателни постановления. Управлявал авариралия автомобил с подправени номера. В колата са открити сигнална синя лампа и стоп полицейска палка.

По информация на NOVA книжката му също е подправена. Представял документ, за който твърдял, че е публикуван в Швейцария. Справка сред Пътна полиция в България и органите на реда в Швейцария обаче посочила, че книжката не е същинска.

Семерджиев беше разгласен за общодържавно търсене и по старите каузи, по които е разследван.

Шофьорът Георги Семерджиев, който беше разгласен за търсене, беше арестуван към 13.30 часа. Той беше хванат при спецакция на Столична дирекция на вътрешните работи и бранш " Кобра ". От прокуратурата, Столична дирекция на вътрешните работи и Национална следствена служба дадоха брифинг с детайлности, оповестява БНР

Разследването е под надзора на Софийска градска прокуратура и Национална следствена служба. Началникът на отдел „ Разследване “ в Столична дирекция на вътрешните работи комисар Стойно Цветков не разяснява какво е споделил арестувания Семерджиев. Открит е на адрес, на който по принцип не е регистриран. Криминално проявен е. Има информация, че дружно с него е имало още един пасажер, жена. Автомобилът е бил спрян от придвижване, само че е бил ръководен с подправени номера.

Ясен Тодоров от Национална следствена служба съобщи, че по-рано са ревизирали адреса, на който е бил регистриран Семерджиев. Бил е открит в " не напълно съответно " положение. Ще бъде заведен в здравно заведение, с цел да му бъде взета кръвна проба.

Първо пред NOVA приказва братът на Георги Семерджиев - избягалият водач от злополуката в София.

„ Майка ми и татко ми към момента не са спали. Това, което ни гложди, е дали той е добре. Ако е добре, ще си поемем последствията, ще си научи урока. Единственият проблем, за който се оправдавам, е загубата на двете девойки ”, сподели брат му Божидар Семерджиев.

Той видял с очите си телата на починалите. Когато схванал за случая, отишъл на място.

„ Много се оправдавам за починалите хора. Не съм очаквал брат ми да направи такова нещо. Знам какъв човек е, знам, че кара по-яростно, само че постоянно е бил виновен. Не е човек, който би лишил живот. Возил съм се, карал ме е и в никакъв случай не е претърпявал чак такова ПТП. Толкова тежко, чак да има починали... И преди е имал ПТП-та, само че не толкоз тежки. Обича бързите скорости и ето какъв е крайният резултат ”, описа още братът.

Георги Семерджиев постоянно сменял колите. „ Имаше тази кола относително неотдавна - от няколко месеца. Като цяло ги сменяше месец за месец. Доколкото знам са намерили единствено телефоните в колата му. Нямам концепция за документи и такива неща. Предполагам си ги е взел. Не знам дали е карал с брошура ”, изясни още Божидар.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР