Избягалият през 2014 г. затворник Хосе Мартинез е задържан в

...
Избягалият през 2014 г. затворник Хосе Мартинез е задържан в
Коментари Харесай

Прокуратурата: Двамата бегълци от 2014 г. се намират в Португалия и Великобритания

Избягалият през 2014 година пандизчия Хосе Мартинез е арестуван в Португалия и следва предаването му на българските управляващи, а беглецът Николай Николов е във Англия. Това оповестяват от Софийска районна прокуратура, която употребява случая с бягството от пандиза на лишените от независимост Владимир Пелов и Радослав Колев, с цел да осведоми за резултата от извършеното търсене на Хосе Луис Гевара Мартинез и Николай Николов – направили същото действие през 2014 година.
На 31.05.2016 година, СРП е внесла обвинителен акт против Хосе Мартинез и Николай Николов за това, че: На 30.04.2014 година, за времето от 17:10 часа до 20:30 часа, в гр. София, ул. „ Генерал Столетов” № 21, като пандизчии, изтърпяващи наказване отнемане от независимост, в съучастничество като съизвършители, избягали от Затвора – гр. София, като за бягството си послужили с разрушение на стена. Описаното съставлява закононарушение по член 297, алинея 2 по отношение на алинея 1 по отношение на член 20, алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс.
В хода на следствието по описаното нагоре произвеждане, във връзка с Мартинез е издадена европейска заповед за арест, в осъществяване на която е получена информация от Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ към Министерство на вътрешните работи, че същият е открит на територията на Република Португалия, гр. Лисабон, където е арестуван. Предстои предаването му на българските управляващи.
Спрямо Николов също е издадена заповед за арест. В тази връзка са постъпили данни, че той се намира на територията на Англия, които са ревизират. При потвърждаване на тези сведения, следва предаването му на способените органи на Република България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР