Избягалият от затвора рецидивист Владимир Пелов е хитър, пресметлив, дързък

...
Избягалият от затвора рецидивист Владимир Пелов е хитър, пресметлив, дързък
Коментари Харесай

Психолог: Пелов е отчаян, дано не убие невинен

Избягалият от пандиза рецидивист Владимир Пелов е остроумен, прозорлив, дръзновен човек, който е извънредно образован, само че и извънредно обезверен, тъй като няма алте

Това разяснява пред bTV психологът Калин Гайтанджиев продължаващото търсене на Пелов и другия рецидивист, които избягаха от Софийския затвор и към този момент седмица няма диря от тях.

„ Това е човек, който е подготвен на безусловно всичко. Искрено се надявам в него да останало това възприятие за мъжка чест, което аз помня от 2004 година, когато стъпваше в Кремиковци – с цел да не бастиса почтен. Това няма да е индивидът, който тръгне да го залавя”, акцентира психологът.

По думите му преди нарушителят е имал опция и дори е бил признат да учи за еколог в СУ с оценка 5,86, до момента в който в този момент е ясно, че ще излезе най-рано на 80 години.

„ Единственото, което може да направи, е да бяга. Животът за него не е полезност, най-много – неговият”, добави Гайтанджиев.

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов пък разяснява, че 60-процентов е шансът Пелов още да е на българска територия, тъй като в непозната страна ще е доста по-подозрителен, в сравнение с у нас, където няма езикова преграда и има познати, за които полицията не подозира.

"Трудно ще бъде заловен по метода, по който се търси. Ако не бъде заловен по горещи следи, то ще бъде заловен инцидентно. Надявам се да не е след закононарушение с човешка жертва ", сподели още Радулов.

Според него по света човек като Пелов се охранява в особено крило, до момента в който Централният софийски затвор е мръднал от 1903 година най-вече около камерите. Това обаче не е задоволително.

"Откакто има засилено наличие на видеонаблюдение в столицата и огромните градове, виждаме, че се употребява единствено за следваща работа по (…) това какво тъкмо се е случило. Даже за идентифициране на лицата, които правят закононарушения, тия камери, сякаш, не помагат”, съобщи някогашният основен секретар.

По думите му пандизчиите нямат почит към надзирателите, тъй като действително местата за отнемане от независимост се ръководят от тези, които са настанени в тях.

Гайтанджиев съобщи още, че съгласно него револверът, употребен за бягството, е импортиран от надзорник:

„ Лишеният от независимост е човек, който си е направил доста добре сметката и знае, че най-прекият метод нещо да стигне до него е през човек”.

Според него в деня на бягството чиновниците на пандиза са създали всичко по силите си, само че същински отговорните са подалите оставки поради абсурда шефове на обекта и на Главна дирекция „ Изпълнение на наказанията”.

Психологът напомни, че на „ сметката” на двамата е и друго знаково бягство – на Николай Николов - Шатката и на колумбиеца Хосе Мартинез от 2014 година Според него то е дори по-тежко, тъй като е било доста по-добре планувано и е станало допустимо поради политическа поръчка – двамата да бъдат назначени на работа, тъй като били очевидци на прокуратурата (с неразбираем резултат от дадените показания).

Преди дни от държавното обвиняване оповестиха, че Мартинез е хванат в Португалия и ще бъде върнат у нас.

Днес министърът на правораздаването Цецка Цачева привиква на национално заседание всички началници на затвори в страната и управлението на Главна дирекция "Изпълнение на наказванията ". На нея ще бъдат разисквани създалото се напрежение в системата, както и вероятни решения на настоящи въпроси в незабавен порядък, оповестиха от ведомството. Надзирателите към този момент се заканиха с митинги, възмутени, че не те са отговорни за бягството, а изискванията, в които са оставени да работят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР