Избягах от Русия, защото не искам да убивам никого, твърди

...
Избягах от Русия, защото не искам да убивам никого, твърди
Коментари Харесай

Александър Стоицкий: Избягах от Русия, защото не искам да убивам никого

Избягах от Русия, тъй като не желая да умъртвявам никого, твърди млад московчанин, избягал от Русия у нас.

" Не желая да умъртвявам никого на войната. Казвам се Александър Стоицкий. Аз съм от Москва. Завършил Педагогически университет, бакалавър. Никога не бих си помислил, че ще се озова в сходна обстановка и ще би трябвало да напусна града, в който съм роден и страната си. Както всички останали, аз не можех да си показва, че ще стартира пълномащабна война със прилежаща самостоятелна страна - Украйна и към момента не мога изцяло да осъзная по какъв начин е допустимо това... В началото на бомбардировките просто ме тресеше от негодуване и боязън за всички. И в този момент... не дремя доста добре ". Това написа московчанинът Александър Стоицкий, който напусна Русия и пристигна в България. Той даде особено изявление за  " Светът и ние "  по Българска национална телевизия.

Имах туристическа визия. От Русия потеглих на 25 февруари - в действителност това е началото на войната. От 24 започнаха да бомбардират, мен ме тресеше, въобще не можех да схвана какво става тъкмо. Не можех да допускам, че това се случва, описа Александър.

Винаги съм бил против войната, ненавиждам самия смисъл на войната като такава. Погледнах какви билети има и това че съумях да дойда беше някаква удача. Иначе щях да съм в пандиза, счита младият мъж.

Смятам за собствен дълг да поддържа народа на Украйна. Не мога да се съглася с това, което назовават военна интервенция, тъй като всичко, което споделят, е непрекъсната неистина, добавя Александър.

Той споделя по какъв начин в Москва даже да излезеш на улицата с празен лист, който разгъваш като афиш, може да те арестуват и изпратят в лагер. Затова показва безапелационната си поддръжка към редакторката от Първи канал Марина Овсянникова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР