Избръснахте глави, хвърлихте играчките в пясъка, посочихте с пръст виновните

...
Избръснахте глави, хвърлихте играчките в пясъка, посочихте с пръст виновните
Коментари Харесай

Уважаеми господа с бръснати глави, аз лично не искам така да си играят с бъдещето ми

Избръснахте глави, хвърлихте играчките в пясъка, посочихте с пръст отговорните и заявихте - отдръпваме кабинета, няма да се гласоподава в пленарна зала и то по-малко от 24 часа преди този момент да се случи. Уви, в една страна има законови процедури и те не работят по този начин. В една страна, въпреки и не запомнила от дълго време демократичните навици, ревовете от детската площадка не могат да ви оказват помощ. Не можете току по този начин да хвърлите играчките, да се разсърдите на Гошко и да си тръгнете от пясъчника.

Защото в тази страна към момента има някакъв ред.

“Има подобен народ” от няколко дни взривяват публичното пространство и слагат под подозрението здравия разсъдък на всеки един от нас. Аз персонално от сума време съвсем всекидневно се увещавам, че обстановката у нас не може да стане по-абсурдна и с всеки минал ден политическата класа ми удря пестник и ме убеждава таман в противоположното.

Хронологията на събитията от последните няколко часа хвърли голяма сянка на подозрение върху компетентността на “Има подобен народ”. Особено във връзка с юридическите въпроси, макар че от към 2-3 дни ни изясняват какъв брой изтънчени познавачи на правото имат в редиците си. Това бе един от огромните причини към пламенната отбрана на Петър Илиев, препоръчан за вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Какво се случи? От ефира на личната си кабеларка Слави Трифонов излезе и ядосано разгласи, че “Има подобен народ” отдръпва предлагането за кабинет и това няма да бъде гласувано в пленарна зала на следващия ден заран. Уви, Има Такъв Народ не могат да създадат нещо сходно, тъй като вносител е президентът, който единствено преди няколко дни издаде декрет. Казано с други думи - желаят или не, гласоподаване ще има.

Изненадва ме, че видният ценител на юридическата материя Петър Илиев не им е показал глупостта на тази концепция.

Вероятно обаче някой някак се е сетил, че това няма по какъв начин да се случи на процедура. Затова последва ход №2 - Пламен Николов се отдръпна по персонални аргументи като предложение на Има Такъв Народ за министър-председател.

Изпада се в догадка на следващия ден депутатите да нямат какво да гласоподават в пленарна зала. Защото процедурите са три - гласоподава се първо за министър-председател, след това за конструкция на Министерския съвет, а по-късно - състав на изпълнителната власт. Сиреч - няма министър председател, няма проблем. И от Има Такъв Народ си вързаха гащите.

Това, което аз персонално желая да попитам уважаемите господа с бръснатите глави - пичове, съществено ли? Сериозно ли се разигра тоя спектакъл на родна територия, който продължи три седмици и съществено ли за вас всичко е “хляб и зрелища”, “иди ми, дойди ми”, “проба - грешка”? Така ли се вземат решение ориси? От ефира на някаква кабелна телевизия, от неразбираемо кого, неразбираемо къде, неразбираемо по какъв начин?

Тая страна не ви е бащиния. Тази страна не ви е пясъчник, детска площадка, лотария. Тази страна е моя. Имам аргументи да съм останала в нея, макар че с всеки минал ден тези аргументи стават все по-малко.

Уважаеми господа с бръснати глави, аз персонално не желая по този начин да си играят с бъдещето ми. Мерси.

Джесика Вълчева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР