Избраният за президент на САЩ номинира за министър на вътрешните

...
Избраният за президент на САЩ номинира за министър на вътрешните
Коментари Харесай

Индианка министър в екипа на Байдън

Избраният за президент на Съединени американски щати номинира за министър на вътрешните работи Деб Холанд, която съставлява щата Ню Мексико в Камарата на представителите в Конгреса, съобщи ДПА, като се базира на екипа на Байдън за прехода.
Ако бъде одобрена от Сената, Холанд, която е от племето лагуна пуебло, ще стане първата, назначена на пост във федералното държавно управление.
 Джо Байдън: Атакуват мен посредством обвинявания против сина ми Джо Байдън: Атакуват мен посредством обвинявания против сина ми
Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън има вяра, че обвиняванията против сина му се повдигат по политически аргументи, а демократът не ги смя...
Преходният екип на Байдън дефинира Холанд като непризнаващ бариери държавен чиновник, който през цялата си кариера се бори за правата на фамилиите, в това число от племенните, селските и цветнокожите общности.
Понастоящем заместник-председателка на Комисията за естествените запаси в, Холанд ще е готова още от първия си ден на поста да работи за опазването на околната среда и да се бори за бъдеще на чистата сила, уточни в изказване екипът на Байдън.
За разлика от множеството страни в Съединени американски щати министерството на вътрешните работи дава отговор на първо място за ръководството на федералните територии. Ведомството взема решение да вземем за пример дали да разгласи даден регион за естествен резерват или дали да позволи добива на шистов газ посредством фракинг.
Отговорностите му включват също въпроси, свързани с към 1,9 милиона коренни поданици на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР