Избраният за президент на САЩ Джо Байдън не планира ваксинирането

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън не планира ваксинирането
Коментари Харесай

Oчаква се Джо Байдън да положи клетва на ограничена по мащаб церемония

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън не възнамерява имунизирането на американците против COVID-19 да бъде наложително, оповестява Българска телеграфна агенция. На конференция Байдън сподели и че не има намерение да вкара наложително носене на маски в цялата страна.

В същото време той напомни, че откакто постави клетва като президент на 20 януари, ще призове американците да носят маска най-малко 100 дни след церемонията по встъпването му в служба.

Съединените щати са една от най-тежко засегнатата от пандемията сътрани. По последни данни на университета „ Джонс Хопкинс “ в Съединени американски щати са доказани над 14,3 млн. случая на ковид. Близо 280 хиляди души са умряли.

Байдън уточни, че чака да постави клетва на лимитирана по мащаб гала. „ Мисля, че ще видите нещо, по-близко до конгреса на Демократическата партия, а не типична гала по встъпване в служба “, заключи той, имайки поради извършения най-вече онлайн народен конгрес на демократите през лятото, на който той беше одобрен за претендента на партията на президентските избори.

По принцип американските президент поставят клетва на гала навън в наличието на стотици хиляди хора.

Байдън загатна и „ мрачния отчет “ за заетостта в Съединените щати в изискванията на пандемия. Той добави, че икономическото възобновяване буксува.
Избраният за президент на Съединени американски щати предвижда „ тъмно бъдеще “, в случай че Конгресът не одобри неотложно закон със тласъци, който да бъде последван през януари от „ стотици милиарди долари “ спомагателна помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР