Избраният за президент на САЩ Джо Байдън навърши днес 78

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън навърши днес 78
Коментари Харесай

Джо Байдън навърши 78 г. и ще е най-възрастният президент на САЩ |

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън навърши през днешния ден 78 години. След 2 месеца, той ще встъпи в служба и ще поеме ръководството на една политически разграничена страна, като се изправи пред тежката здравна рецесия, високата безработица и расовите въпроси в страната, съобщи AP.

Байдън ще бъде най-възрастният президент управлявал Америка след Роналд Рейгън, който напусна Белия Дом през 1989 година на 77 години и 349 дни. 

Демократът ще се опита да покаже на американците, че възрастта няма значение, и че той е кадърен да извършва пълноценно президентските си отговорности. 

Възрастта и здравето както на Байдън, по този начин и на единствено 4 години по-младия Тръмп, бяха съществени тематики в президентската конкуренция, чийто изход беше решен от по-млад и разнороден електорат в миг, в който нацията би трябвало да се изправи пред редица значими въпроси.

По време на предизборната акция, Тръмп не пропускаше да акцентира гафовете на своя противник и да загатва, че демократът няма задоволително изострен разум, с цел да управлява страната. 

Някои от критиците и поддръжниците на Байдън се тревожеха, че той изпраща неправилно обръщение за своята устойчивост, като следва относително лек график с публични задължения, до момента в който Тръмп кръстосва ключови за изборите щати. Демократът от своя страна обясняваше лекия си график с това, че е внимателен заради разрастващата се пандемия на ковид.

Част от съперниците на Байдън от Демократическата партия, без да загатват жизнеността на Тръмп, също повдигнаха въпроса дали някой от поколението на двамата кандидати е подобаващ да води нацията и да се изправи пред проблеми като климатичните промени и расовите неравенства. 

От друга страна, специалистите настояват, че възрастта на Байдън придава по-голяма значителност на качествата на неговия екип. Решението да избере съвсем 20 години по-младата сенаторка Камала Харис за собствен вицепрезидент е самопризнание, че възрастта има значение, акцентираха те.

Байдън разказва себе си като временен президент, само че не изключва опцията си да се кандидатира за втори мандат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР