Избраният за президент на САЩ Джо Байдън каза, че негов

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън каза, че негов
Коментари Харесай

Байдън представи спасителен план на стойност 1,9 трилиона долара

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че негов приоритет е ефикасната битка с двете рецесии - едната, провокирана от пандемията, а другата - от потъващата стопанска система, съобщи Асошиейтед прес.

В речта си за оповестяване на " Американски избавителен проект " Байдън съобщи, че " би трябвало да действаме незабавно ", с цел да помогнем на милиони американци, които не по своя виновност са изгубили достолепието и уважението, свързани с работното място и заплатата.

Байдън обясни рамката на своя проект на стойност 1,9 трилиона $. Той включва помощи от 1400 $ за множеството американци и ще удължи до септември краткотрайното подкрепяне при безработица и мораториума върху насилственото извеждане на хора от жилища и възбраната за лишаване на парцели.

Предложението на Байдън включва проекти за ускорение на имунизирането и обезпечаване на финансова поддръжка за жители, американски щати, локални управляващи и бизнеси, които се борят с продължаващите последствия от здравната рецесия.

Планът планува 415 милиарда $ за подсилване на метода, по който се реагира на разпространението на вируса и за имунизиране против COVID-19, към 1 трилион директни помощи за семейства и близо 440 милиарда за дребния бизнес и общности, наранени изключително мощно от пандемията, осведоми Българска телеграфна агенция.

Преките помощи ще са от 1400 $, което е повече от гласуваните от Конгреса 600 $. Допълнителното подкрепяне при безработица ще се усили до 400 $ седмично от 300 $ в този момент.

Целта на проекта е да даде мощен старт на мандата на Байдън с обстоен законопроект, посредством който краткосрочният му дневен ред бързо да бъде наведен в деяние - като се помогне на стопанската система и се овладее разпространението на ковид, който до през вчерашния ден е лишил живота на повече от 385 000 души в Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Преходният екип на Байдън сподели, че този избавителен пакет ще бъде последван от различен оздравителен пакет, който ще бъде оповестен през идващите седмици.

Освен това Байдън ще изиска от Конгреса да усили минималната отплата до 15 $ на час.

Изправени пред мащабите на икономическата рецесия, не можем да си позволим да стоим със скръстени ръце, акцентира Байдън при представянето на проекта си, представен от Франс прес.

Предвиждайки рецензиите, че новият проект може да усили дълга на страната и да затрудни обществените финанси, Байдън сподели, че възвръщаемостта на вложенията под формата на работни места и расовото тъждество ще предотвратят дълготрайни стопански вреди. Ползите ще бъдат надалеч по-големи от цената на този проект, сподели още Байдън на конференция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР