Избраният за “Отбор на месец януари тим на Дея Спорт

...
Избраният за “Отбор на месец януари тим на Дея Спорт
Коментари Харесай

Дея спорт се наложи над Левски в дербито на кръга в НВЛ

Избраният за “Отбор на месец януари ” отбор на Дея Спорт Бургас записва нов триумф над Левски София. В мач повтаряне на Финала на Money+ Купа България 2024 бургазлии пречупиха като посетител в зала “Левски София ” противниците си. Възпитаниците на Франческо Кадеду се поздравиха с триумф 3-1 (25-23, 25-19, 22-25, 25-21).

Двубоят, който беше и конфликт сред първия и втория във краткотрайното класиране в Ефбет Супер Волей, предложи доста страсти на почитателите на качествения волейбол. Дея резервират първата позиция, като решително водят класацията с 16 победи и 1 загуба. Левски пък са втори с 13 победи и 4 загуби преди изиграването на всички дуели от сегашния кръг, като във врата им “дишат ” актуалните първенци от Нефтохимик 2010, които заемат трето място.

По-успешната игра на обсада се оказа още веднъж основна за триумфа на бургазлии, които приключиха с двойно повече точки от този детайл: 14 на 7. Домакините от Левски пък приключиха като по-успешния тим в офанзива: 53 на 49 сполучливи офанзиви, само че съперниците им пък имаха по-висок положителен % в този съставен елемент: 48% на 40%. Дея записаха и една директна точка повече от начален удар (3 на 2), само че пък позволиха повече неточности: 31 на 26. Лукаш Мадалош беше над всички в дуела, завършвайки с 18 точки (44% ефективност). За най-полезен състезател пък беше определен либерото на бургазлии - Мартин Иванов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР