Избраният за главен прокурор Иван Гешев и европейският главен прокурор

...
Избраният за главен прокурор Иван Гешев и европейският главен прокурор
Коментари Харесай

Гешев и Кьовеши обсъждат Европейската стратегия за борба с корупцията

Избраният за основен прокурор Иван Гешев и европейският основен прокурор Лаура Кьовеши участваха в Брюксел в полемика за основаването на обща европейска тактика за битката с корупцията и проведената предостъпност. Още от кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Лаура Кьовеши за първи път се появи в Европарламента в качеството си на европейски основен прокурор. Пред правната комисия тя съобщи, че ще работи за това Европейската прокуратура дейно да стартира работа до края на идната година и ще стартира да се занимава с над 1000 каузи.
Лаура Кьовеши - европейски основен прокурор: Въз основа на моя опит в битката с финансовите измами знам, че ще се сблъскаме със мощни и рискови хора. Затова желая Европейската основна прокуратура да бъде изцяло самостоятелна, ефикасна и мощна институция. Институция, на която жителите да имат вяра.
Евродепутати зададоха въпроси към Иван Гешев, свързани избора му за основен прокурор, с митингите в България, с Апартаментгейт и с делата, по които е работил. Според него самия процедурата по избора е била транспарантна и е казус в Европейски Съюз.
Иван Гешев - определен за основен прокурор на България: Да имаше митинги. Казаха - всеобщи, само че не бих могъл да се съглася с тази теза. За мен е ясно, че зад огромна част от тези митинги стоят наранени ползи от работата на прокуратурата през последните години и аз ги схващам като нещо обикновено. Ако няма недоволни - това значи, че прокуратурата не си прави работата.
По мотив Апатаментгейт Гешев сподели, че битката с корупцията не е обвързване единствено на една институция. Според него по този случай прокуратурата работи интензивно и съблюдава закона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР