Избраният за депутат от БСП в Русе Крум Зарков ще

...
Избраният за депутат от БСП в Русе Крум Зарков ще
Коментари Харесай

Крум Зарков готов да се откаже от парламента заради загубата на БСП в Русе

Избраният за народен представител от Българска социалистическа партия в Русе Крум Зарков ще пита русенските социалисти дали да остане техен представител в Народното събрание. Причината е, че партията е изгубила борбата в изборния регион и се е лишила от един мандат.

В отворено писмо до социалистите и симпатизантите на Българска социалистическа партия в област Русе, оповестено във Facebook, той се извинява, че като лидер на листата на левицата в региона не е съумял да я изведе до по-добър резултат.

Неговото държание е в цялостен контрастност с това на водача Корнелия Нинова, която макар съкрушителния срив на Българска социалистическа партия на предварителния избор в неделя, разгласи още в изборната нощ, въпросът за нейната оставка не е на дневен ред. Още след изборната загуба на 4 април, когато левицата остана трета, изместена от " ИТН ", Крум Зарков, Янаки Стоилов и други членове на управлението приканиха Нинова да поеме отговорност. Впоследствие Нинова в профил Зарков от Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, без значение, че той е измежду най- уважаваните политици в партията.

" ЦИК публично разгласи резултатите и разпределението на мандатите за идващия парламент. Равносметката за Българска социалистическа партия е доста тежка. Оправдания за такава загуба не може да има. Всеки от нас - тези, които имахме достойнството да водим и да представляваме Българска социалистическа партия пред българските жители, носи своята отговорност. Въпрос на схващане и съпричастност към бъдещето на нашата партия е това кой по какъв начин счита да осъществя тази отговорност ", написа Зарков.

" Положих доста старания, имах нужната поддръжка от нашите организации по места, изпълнен съм с признателност към уредниците и участниците в стотиците срещи и събития в акцията, признателен съм и на районните медии, които ги отразяваха. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме единствено един мандат ", показва той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР