Избраният резервен защитник адвокат Бойко Даков, не прие да защитава

...
Избраният резервен защитник адвокат Бойко Даков, не прие да защитава
Коментари Харесай

Адвокат отказа да защитава в съда екзекутора на Теодора и Юмер!

Избраният авариен бранител юрист Бойко Даков, не одобри да пази килърът на Теодора Бахлова и Юмер Мехмед - Станимир Рагевски, заради морални съображения. Представителят на държавното обвиняване посочи учредения за назначението на аварийни бранител и правосъден заседател по делото.

На днешното съвещание Окръжен съд – Бургас дефинира, че поради фактическата и правна трудност на делото и размера на събрания доказателствен материал, както и с оглед дълготрайното разглеждане на процеса, да бъдат назначени авариен правосъден заседател и бранител. Съдът откри учредения за разглеждане на делото по реда на Гл. 27, член 371, т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс, според който да не бъдат разпитвани всички очевидци и движимости лица.

Окръжен съд – Бургас позволи за взаимно разглеждане предявения цивилен иск от дъщерята на Теодора Бахлова за възнаграждение на обезщетение за претърпени неимуществени вреди, в размер на 500 000 лева Съдът конституира като частен обвинител и цивилен просител потърпевшата Х. И.

Съдът позволи за взаимно разглеждане в наказателното произвеждане предявения цивилен иск от С. Б., майка на потърпевшата Теодора Бахлова, в размер на 300 000 лева Съдът конституира като цивилен просител и частен обвинител С. Б.

Съдът позволи за взаимно разглеждане в наказателното произвеждане предявения цивилен иск от Г. А., другарка на потърпевшия Юмер Мехмед, в размер на 300 000 лева Съдът конституира като цивилен просител и частен обвинител Г. А.

Съдът позволи за взаимно разглеждане в наказателното произвеждане предявения цивилен иск от Г. С., майка на потърпевшия Юмер Мехмед, в размер на 100 000 лева Съдът конституира като цивилен просител и частен обвинител Г. С.

Окръжен съд – Бургас остави без почитание настояването на Т. А., сестра на потърпевшата Теодора Бахлова, за конституирането й като цивилен просител в правосъдното произвеждане.

Окръжен съд – Бургас удостовери взетата по отношение на Станимир Рагевски мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

Следващото съвещание по делото, с авансово чуване на страните, съдът насрочи за 27.04.2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР