Избраният президент на САЩ Джо Байдън се застъпва за подписания

...
Избраният президент на САЩ Джо Байдън се застъпва за подписания
Коментари Харесай

Байдън застава зад Обамакеър в момент, когато Върховният съд на САЩ решава съдбата на закона

Избраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън се застъпва за подписания от администрацията на президента Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият закон за опазването на здравето в миг, когато той ще бъде обсъждан от висшия съд по дело, което може да докара до анулацията му, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Байдън ще произнесе тирада през днешния ден за Закона за налична здравна помощ (Affordable Care Act), в деня, когато Върховният съд ще изслуша причините за неговите достолепия. Преди осем години висшата правосъдна инстанция се произнесе главните съставни елементи на закона, прочут като "Обамакеър ", да останат непокътнати. Сега обаче съдът се управлява с 6 против 3 гласа от консервативно болшинство, откакто президентът Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския номинира арбитър Ейми Кони Барет.

Речта на Байдън отразява смисъла, което той придава на опазването на здравето, до момента в който се готви да встъпи в служба през януари следващата година, в изискванията на най-тежката пандемия от повече от един век. Броят на инфектираните в Съединени американски щати през вчерашния ден надвиши 10 милиона.

Байдън се концентрира върху опазването на здравето и през вчерашния ден, когато прикани американците да оставят настрани политическите си разлики и да носят защитни маски против вируса.

"Можем да спасим живота на десетки хиляди хора, в случай че всеки просто носи маска през идващите няколко месеца. Не животът на демократи или републиканци, животът на американци ", сподели Байдън и настоя "Умолявам ви, носете маска! ".

Делото, оспорващо здравния закон, беше заведено в най-големия закостенял американски щат Тексас и е подкрепяно от Тръмп и видни републиканци. В него се упорства Върховният съд да разгласи за неконституционна наредбата за пазаруване на здравни осигуровки, тъй като преди този момент Конгресът анулира глобите за неспазването й, отбелязва АП.

Байдън, който два мандата беше вицепрезидент на президента Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият, дава обещание да надгради Обамакеър, като се застъпва за общодостъпна опция повече хора да изберат финансирана от страната здравна осигуровка, даже когато милиони други биха могли да се придържат към актуалната си осигуровка, покривана от работодателя им.

Такива промени обаче мъчно биха се осъществили, в случай че демократите не съумеят да завоюват болшинство в Сената. Контролът над горната камара зависи от два балотажа в щата Джорджия, които ще се решат през януари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР