Избраният от България модел на самолета „Грипен” ще бъде спрян

...
Избраният от България модел на самолета „Грипен” ще бъде спрян
Коментари Харесай

Ноев: Грипен-ите ще бъдат спрени от производство

Избраният от България модел на самолета „ Грипен” ще бъде спрян от произвеждане. Това разгласи пред bTV някогашният боен министър Бойко Ноев. Той счита, че решението е порочно, а от тези самолети са създадени едвам 250 в света, което приказва за неналичието на интерес от останалите страни да се въоръжават с тях.

Ноев твърди, че модернизацията на Военновъздушните сили (ВСС) и замислена порочно, тъй като е заложено пазаруването непрменно на новопроизведени машини. Той напомни, че президентът Румен Радев беше шеф на Висш съдебен съвет и е задал критериите и формулата за избор на новите бойни самолети.

Според някогашния боен министър Радев е бил в ослепителен спор на ползи, когато то взима решение за новите бойни самолети. Именно по тази причина е доста значимо да се сътвори краткотрайна анкетна комисия към Народното събрание и най-заинтересован от това е президента, счита някогашният боен министър.

„ Радев е напът да направи следващите политически гафове. Никой не е споделил, че Швеция е корумпирана, само че когато Швеция е давала на лизинг такива самолети, това е било обвързвано с корупционни кавги – в Чехия и Унгария, в Южна Африка”, сподели Ноев по отношение на коментара на Радев, че Цветан Цветанов упреква Швеция в корупция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР