Избраният начин за оформяне на сметките е една от причините

...
Избраният начин за оформяне на сметките е една от причините
Коментари Харесай

Експерт обясни причините за високите сметки за парно

 Избраният метод за оформяне на сметките е една от аргументите за по-високите цени в тях - това е правилото на планирани резултати, на измерени стойности и на метод за систематизиране. Това съобщи Антон Иванов от Българския енергиен и минен конгрес в предаването " Денят стартира ".

Някои хора са се оказали с по-високи сметки, само че най-после на годината с изравняването би трябвало те да се урегулират, счита специалистът.

Иванов добави, че правилото за оформяне на сметките на годишна база продължи прекомерно дълго и по тази причина буди неодобрение измежду клиентите.

" Тъй като забележителна част от ценовите параметри сдруженията към този момент дефинират на месечна база, би трябвало и сметките на битовите консуматори да могат да се дефинират на месечна база ", разяснява той.

КЕВР е обърнал внимание на топлофикациите за оформянето на фактурите, призовал ги е да споделят по-разбираемо с клиентите си. Това обаче не значи цените в сметките да не се платят, акцентира Иванов. Според него трендовете са за гладко повишение на цените.

" Цените по-скоро ще се покачват и то не толкоз поради цените на природния газ, който към този момент се движи в едни предстоящи граници, а за това, че се покачват други ценови фактори, които оказват въздействие на цените, само че това би трябвало да е в границите на инфлацията, т. е. на един естествен тренд на покачване ", разяснява той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР