Избрани политици и партии в Европа съзнателно обслужват интересите на

...
Избрани политици и партии в Европа съзнателно обслужват интересите на
Коментари Харесай

Евродепутати обвиниха Москва, че вербува техни колеги. БСП пасува

Избрани политици и партии в Европа умишлено обслужват ползите на Русия, като подкопават единството и демокрацията на Европейски Съюз.

Предупреждението се съдържа в за „ Русиягейт “, утвърдена през днешния ден от Европейския парламент в Страсбург с 433 гласа „ за “, 56 „ срещу “ и 18 „ въздържал се “. Сред нейните вносители е и бъларският евродепутат Илхан Кючюк от Движение за права и свободи и демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ).

Дебатът бе призован поради разкритията на уеб страницата „ Инсайдър “, че латвийската евродепутатка Татяна Жданока най-малко от 20 години насам е сътрудник на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ). Един от създателите на обявата е българският проверяващ публицист Христо Грозев.

Екологичен потенциал показва отвращение и дълбока угриженост поради продължаващите старания на Русия за подкопаване на европейската народна власт посредством разнообразни форми на интервенция и дезинформация.

Москва вербува някои евродепутати като „ сътрудници на въздействие “ и е основала зависимости посредством някои европейски политически партии, в това число посредством финансиране. След това тези партии работят като проводници на съветската агитация и обслужват ползите на Русия.

Специално внимание е отделено и на случая с Татяна Жданока. Евродепутатите упорстват, че неотложно Екологичен потенциал и латвийските органи да проведат задълбочено следствие по този въпрос, с цел да бъдат избрани неотложно подобаващите наказания и наказателни процедури.

Резолюцията показва и други случаи с евродепутати, които умишлено обслужват ползите на Русия, в това число посредством подправени задачи за наблюдаване на избори в окупираните от нея територии. Така се внася комплициране с формалните задачи на Европейския парламент.
Русия се цели в разнообразни страни от Европейски Съюз
Русия, постоянно в нарушаване на законодателството на страните членки на Европейски Съюз, е намерила способи да обезпечи всеобщо финансиране на политически партии, политици, длъжностни лица и придвижвания в редица демократични страни, в опит на вмешателство и въздействие в техните демократични процеси. Това включва даване на банкови заеми, съглашения за закупуване и търговия, както и улеснение на финансовите действия.

Изброени са образци за неотдавнашни опити за съветска интервенция в разнообразни страни, в това число даването на съответни послания на крайнодесни политически партии и настоящи лица в Германия и Франция, целящи да подкопаят публичната поддръжка за Украйна, както и неотдавна в Словакия. Евродепутатите също по този начин са обезпокоени от широкомащабното разпространяване на дезинформация и нелегално наличие в платформата “Екс “.

Евродепутатите показват изключителна угриженост поради изказванията за връзки сред съветската администрация и сепаратистите в испанската самостоятелна област Каталуня, в това число представители на районното държавно управление в Барселона, както и някогашния районен министър председател и сегашен евродепутат Карлес Пучдемон. Е желаят тези случаи да бъдат предадени на Консултативния комитет за държанието на евродепутатите Екологичен потенциал за по-нататъшно разглеждане.

Руската интервенция в Каталуня е част от по-широка тактика за поощряване на вътрешната дестабилизация и разединението на Европейски Съюз. Парламентът приканва способените правосъдни органи да проверяват дейно връзките на депутатите, за които се твърди, че са свързани с Кремъл.
Как гласоподаваха българските евродепутати
Както нормално, евродепутатите от Българска социалистическа партия не поддържаха резолюцията. Петимата български евросоциалисти не участваха в гласуването, излиза наяве от информация в.

Не участваха също Ева Майдел и Емил Радев от Европейската национална партия (ЕНП), които нормално си потеглят на третия ден от сесиите, Искра Михайлова (ДПС/ОЕ) и Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация и групата на Европейските консерватори и рефористи (ЕНП).

Останалите 8 български евродепутати гласоподаваха „ за “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР