Избрани пасажи от Библията бяха публично прочетени от видния родолюбец

...
Избрани пасажи от Библията бяха публично прочетени от видния родолюбец
Коментари Харесай

Арх.Пламен Мирянов и известни личности четоха пасажи от Библията срещу войните по света

Избрани пасажи от Библията бяха обществено прочетени от видния патриот арх. Пламен Мирянов, известни персони и миряни с апел за мир по света. 

 

Публичното четене, проведено персонално от арх. Мирянов и фондация " Нашият дом е България ", чийто идеолог и главен деятел е точно младежът, се проведе около фонтаните пред НДК в София.

 

Мъдри мисли и пасажи от разнообразни Евангелия бяха прочетени и от известния ефирен и радио водещ Ники Кънчев, актрисата и учител в НАФИЗ Надежда Панайотова и отец Борис от храм „ Преображение “, като общото сред цитатите беше, че те бяха ориентирани против войните по света – в Украйна, в Газа.

 

В самобитния лиричен театър в центъра на столицата се включи и класическият „ Кварто квартет “ с първа цигулка Иван Пенчев, които бяха отличен музикален акомпанимент на цялото събитие.

 

На стотиците присъстващи хора беше прочетено: Слушали сте, че бе казано: „ око за око, и зъб за зъб. Аз пък ви споделям: да се не противите на злото. Но, в случай че някой ти удари плесница по дясната страна, обърни му и другата. И на тоя, който изиска да се съди с тебе и да ти вземе ризата, дай му и горната дреха. И който те принуди да вървиш с него една миля, върви с него две. Томува, който ти проси, давай, и не се отвръщай от оногова, който ти желае назаем.

 

И още: " Слушали сте, че бе казано: „ Обичай близък си, и ненавижда врага си “. Аз пък ви споделям: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, положително правете на ония, които ви ненавиждат, и молете се за ония, които ви наскърбяват и гонят, с цел да бъдете синове на вашия Отец Небесен; тъй като Той оставя Своето слънце да грее над неприятни и положителни, и праща дъжд на праведни и неправедни. Защото, в случай че обикнете ония, които вас обичат, каква вам премия? Не вършат ли същото и митарите?

И в случай че поздравявате единствено братята си, какво изключително вършиме? Не постъпват ли така и езичниците?

 

Господ е наименуван Княз на Мира от оракул Исаия и по тази причина изключително настоящо прозвуча цитатът:  “Защото Младенец ни се роди – Син ни се даде; властта е на раменете Му, и ще Му дадат име: Чуден, Съветник, Бог як, Отец на вечността, Княз на мира. ”

Книга на оракул Исаия‬ 9‬:6‬ СИ‬

 

Идеята за обществените четения на арх. Пламен Мирянов, който от дълго време се е посветил на Божието слово, срещна извънредно огромен интерес. Ето за какво от фондация „ Нашият дом е България “ замислят още сходни начинания. Следващото събитие ще е на 11 ноември денем във Военния клуб в София по време на интернационалната конференция „ Либерал екстремизъм “. Още едно четене ще има и на 24 ноември – още веднъж в София.

 

Фондация “Нашият Дом е България ” е основана от арх. Пламен Пламенов Мирянов, за който да съхранява и пресъздава историята на България, духовните ни полезности и просвета, е задача в живота. Той милее за възкресяването на българския дух и това е неговата мощна движеща мощ, която всеки ден го стимулира да твори и да основава неуморно.

 

С всички свои начинания фондация “Нашият Дом е България ” желае да доближи до сърцето на всеки един българин, да възкреси самочувствието му и да му напомни за какво да си българин, е освен горделивост, само че и чест, която би трябвало да носим с достолепие!

 

През отминаващата година фондацията към този момент реализира няколко грандиозни музикални спектакъла под намерено небе и в страховит естествен фон. Първият беше „ Покров Богородичен “ към 15 август на плискащите се морски талази на врата край Царево. В него се включиха Маргарита Хранова, сестрите Вели и Ива Костадинови, Деси Добрева, Янко Лозанов, Невена Цонева, иподякон Пламен Бейков, женски хор с диригент Ваня Монева и още доста други актьори.

 

Другото огромно артистично събитие на фондацията беше концертът „ Животворение “, който се състоя край Мелник. В него също прозвучаха текстове от Библията миксирани с типичен симфонични творби, фолклорни напеви и известни песни.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР