Избрани пасажи от Библията бяха публично прочетени от миряни около

...
Избрани пасажи от Библията бяха публично прочетени от миряни около
Коментари Харесай

Четоха публично Библията срещу войните по света

Избрани пасажи от Библията бяха обществено прочетени от миряни към фонтаните пред НДК в София. Всичките мъдри мисли бяха пасажи от разнообразни Евангелия, само че общото сред цитатите беше, че те бяха ориентирани против войните по света – в Украйна, в Газа и на други места. По-скоро даже тези свети думи бяха за мир и добротворчество – думи, които са повече от нужни на цялото ни общество през тези неспокойни дни.



Идеята е на проектант Пламен Пламенов Мирянов, който от дълго време се е посветил на Божието слово и неговото проучване и цитиране. Пламен, който е създател на фондацията „ Нашият дом е България “ бяха поканили пред Националния замък на Културата имена като известния ефирен и радио водещ Ники Кънчев, актрисата и учител в НАТФИЗ Надежда Панайотова, отец Борис от храм „ Преображение “. Всички те дружно извършиха този самобитен лиричен театър.



На библейските слова доста тъкмо музикално съпровождаше „ Кварто квартет “ с първа цигулка Иван Пенчев, които изсвириха някои типичен творби.



На присъстващите стотици хора беше прочетено: Слушали сте, че бе казано: „ око за око, и зъб за зъб. Аз пък ви споделям: да се не противите на злото. Но, в случай че някой ти удари плесница по дясната страна, обърни му и другата. И на тоя, който изиска да се съди с тебе и да ти вземе ризата, дай му и горната дреха. И който те принуди да вървиш с него една миля, върви с него две. Томува, който ти проси, давай, и не се отвръщай от оногова, който ти желае назаем.

И още: слушали сте, че бе казано: „ Обичай близък си, и ненавижда врага си “. Аз пък ви споделям: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, положително правете на ония, които ви ненавиждат, и молете се за ония, които ви наскърбяват и гонят, с цел да бъдете синове на вашия Отец Небесен; тъй като Той оставя Своето слънце да грее над неприятни и положителни, и праща дъжд на праведни и неправедни. Защото, в случай че обикнете ония, които вас обичат, каква вам премия? Не вършат ли същото и митарите?

И в случай че поздравявате единствено братята си, какво изключително вършиме? Не постъпват ли така и езичниците?

Господ е наименуван Княз на Мира от оракул Исаия и по тази причина изключително настоящо прозвуча цитатът:

“Защото Младенец ни се роди – Син ни се даде; властта е на раменете Му, и ще Му дадат име: Чуден, Съветник, Бог як, Отец на вечността, Княз на мира. ”

Книга на оракул Исаия‬ 9‬:6‬ СИ‬

„ Нашият дом е България “ замисля още сходни обществени четения. Следващото събитие ще е на 11 ноември денем във Военния клуб в София по време на интернационалната конференция „ Либерал екстремизъм “.



Още едно четене ще има и на 24 ноември – още веднъж в София.

През отминаващата година фондацията към този момент реализира няколко грандиозни музикални спектакъла под намерено небе и в страховит естествен фон. Първият беше „ Покров Богородичен “ към 15 август на плискащите се морски талази на врата край Царево. В него се включиха Маргарита Хранова, сестрите Вели и Ива Костадинови, Деси Добрева, Янко Лозанов, Невена Цонева, иподякон Пламен Бейков, женски хор с диригент Ваня Монева и още доста други актьори.

Другото огромно артистично събитие на фондацията беше концертът „ Животворение “, който се състоя край Мелник. В него също прозвучаха текстове от Библията миксирани с типичен симфонични творби, фолклорни напеви и известни песни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР