Избраната за вицепрезидент на САЩ Камала Харис е на корицата

...
Избраната за вицепрезидент на САЩ Камала Харис е на корицата
Коментари Харесай

Снимка на Камала Харис на корицата на Вог предизвика остри спорове

Избраната за вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис е на корицата на февруарското издание на списание " Вог ", само че от екипа й оповестяват за проблем - фотографията не е тази, за която двете страни са се договорили, оповестиха Асошиейтед прес и доста американски издания.

Вместо контрактувания кадър, на който бъдещата вицепрезидентка на Съединени американски щати театралничи в светлосин костюм на " Майкъл Корс ", за печатното издание е предпочетена фотография на първата афроамериканка, определена за вицепрезидент на Съединени американски щати, в по-всекидневен жанр - черни джинси, кафяво сако и черни кецове " Конвърс ", каквито Харис от време на време носеше по време на предизборната акция.

От екипа й не са знаели, че фотографията за корицата е заменена, до момента в който фрагментите не бяха пуснати онлайн късно вечерта в събота, твърди източник, осведомен с договарянията по какъв начин Харис ще бъде показана в списанието. От офиса на Харис отхвърлиха коментар и източникът приказва анонимно. От " Вог " в неделя не дадоха отговор на запитванията по имейл.

Харис, която е от ямайски и индийски генезис , театралничи в светлосиния костюм на златист декор, а в екипа с джинсите и кецовете - на розов и зелен декор - това били цветовете на сестринството от колежа й " Алфа Капа Алфа ". Последните фрагменти трябвало да са илюстрация на публикацията за нея.

" Вог " разгласява и двете фотоси онлайн в обществените мрежи.

Vice President-elect is our February cover star!

Making history was the first step. Now Harris has an even more monumental task: to help heal a fractured America—and lead it out of crisis. Read the full profile:
— Vogue Magazine (@voguemagazine)

Източникът, осведомен с договарянията, сподели, че екипът на Харис изразил разочарованието си от решението на списанието да избере фотографията по кецовете на корицата.

Снимките провокираха остри рецензии и в обществените мрежи поради решението на списанието да показа по този начин на корицата си първата жена вицепрезидент в историята на Съединени американски щати.

" Камала е първата жена в историята ни, която ще е вицепрезидент на Съединени американски щати. Отдайте й дължимото и сменете тази корица! Поставете я на декор, който й подхожда. Старата драперия от кабинета на изпълнителния шеф е обидна ", написа консуматор под обявата на " Вог " в Инстаграм.

Силно сериозни мнения под изявленията на фотосите упрекнаха списанието, че е избелило цвета на кожата на Харис. От " Вог " отхвърлиха да са променяли цвета на кожата, само че консуматори в обществените мрежи упорстват, че е имало интервенция.

" Това някаква смешка ли е?! Семейство Кардашиян се радва на повече почитание от страна на Анна Уинтур за кориците на " Вог " от определената за вицепрезидент на Съединени американски щати. Какво тъпо показване на цветнокожа жена на власт! ", цитира в. " Ню Йорк пост " един от мненията в Туитър.

Миналата година основният редактор на авторитетното фешън списание Анна Уинтур се извини в писмо за позволени " неточности " в публикуването на фотоси и публикации, възприемани като нечувствителни към малцинствата.

От списание " Вог " няма публично удостоверение коя от двете фотоси ще бъде на корицата на февруарския брой. Фотосесията е дело на младия цветнокож фотограф Тайлър Мичъл, който се прочу през 2018 година с фотосесията си на Бионсе за " Вог ", когато бе едвам на 23 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР