Избран за №1 в света и в Европа, току-що триумфирал

...
Избран за №1 в света и в Европа, току-що триумфирал
Коментари Харесай

Световният шампион Симоне Джанели със специално послание за звездите на бъдещето, които ще играят в София

Избран за №1 в света и в Европа, преди малко триумфирал като международен клубен първенец, италианският разпределител поздрави гениите от шампионата на " Левски София "

Актуалният международен и европейски първенец по волейбол с Италия Симоне Джанели, който преди малко завоюва и Световното клубно състезание с " Перуджа " и бе определен за най-хубав състезател в конкуренцията, изпрати особено обръщение към гениите, които ще играят в интернационалния шампионат " А1 Звезди на бъдещето " в София. Капитанът на " скуадра адзура " бе определен за MVP и на приключилото през септември Световно състезание, в което италианците победиха с шампионската купа и златните медали. Освен за №1 на международното Джанели разумно бе определен и за най-хубав разпределител.

Сега Симоне демонстрира, че най-големите в спорта са такива и отвън игрището - в ролята си на образец и ентусиазъм за бъдещите генерации. Доказателство е специфичното внимание към момчетата и девойките, които ще играят на шампионата в България. Второто издание на конкуренцията е от 16 до 18 декември 2022 година в спортна зала " Левски София ".

" Здравейте, желая да пожелая на всички триумф в шампионата " А1 Звезди на бъдещето ", който организирате в България. Забавлявайте се и играйте волейбол, това е доста хубаво. Надявам се скоро да ви видя в залата. Използвам мотива да ви пожелая радостно посрещане на Коледа ", съобщи Симоне Джанели.

На 26 години той към този момент е печелил множеството от най-ценните оценки на национално и клубно равнище, както и самостоятелни самопризнания. Още в дебютната си година в националния тим Джанели завоюва бронз на Европейското състезание за мъже, когато с Италия съумя да надвие България в борбата за третото място в София. Малко преди този момент печели и сребърен орден на Световната купа в Япония. Впоследствие Симоне печели сребърен орден на Олимпийските игри (2016), става европейски първенец (2021) и международен първенец (2022).

Джанели към този момент е повторен първенец на Световното клубно състезание - с " Тренто " (2018) и на преди малко приключилото издание за 2022 година с " Перуджа ". Избраният за най-хубав разпределител и №1 на шампионата Джанели изведе отбора си до първи успех в Световното клубно състезание с победа точно над " Тренто ".
 Матей Казийски е Най-добър диагонал на международното клубно състезание Матей Казийски е Най-добър диагонал на международното клубно състезание
Джанели е два пъти финалист в Шампионската лига на CEV (2016 и 2021), първенец в Купата на CEV (2019), първенец, притежател на купата и на Суперкупата на Италия.

Симоне е единственият волейболист в света, избиран за MVP и на международно състезание, и на Световното клубно състезание. В допълнение към това е №1 и при европейската купа на Италия.

И точно тази волейболна звезда, стъпила на върха на международния волейбол сега, насочи особено обръщение към звездите на бъдещето, които ще играят във второто издание на интернационалния шампионат, проведен от ВК " Левски София ".

Общо 12 тима ще вземат участие в " А1 Звезди на бъдещето " и през 2022 година

Клубове от три мощни волейболни народи - България, Италия и Сърбия, ще играят в шампионата при момчетата. За шампионската купа ще се борят " Дяволи Роза " (Италия), " Цървена звезда " и " Войводина " (Сърбия), както и " Левски ", ЦСКА и " Виктория Волия " от България.

При девойките ще вземат участие сръбските " Цървена звезда " и " Срем ", Волейболна академия " Пирв 11 " (Румъния) и българските " Левски ", " Марица " и ЦПВК.

Турнирът " А1 Звезди на бъдещето " ще се организира с поддръжката на Българската федерация по волейбол.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР