Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се

...
Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се
Коментари Харесай

Пловдивският кмет отговори на Борисов: Избран съм, не съм назначаван

Избран съм от пловдивчани, не назначаван, с цел да ми се желае оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в идващите дни какво да направя. С тези думи кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано през днешния ден изиска Зико да се отдръпна от поста си.

На партийна колекция в града под тепетата Борисов коментира митингите от последните дни на почитателите на два от пловдивските футболни тимове - " Локомотив " и " Ботев ", свързани с незадоволително финансиране на новите игрища на клубовете. Според водача на ГЕРБ, поради тези кавги партията търпи негативи, а Димитров си е взел отпуска.

" Категорично считам, че дебатът за Пловдив би трябвало да се води с жителите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки ", отвърна обаче кметът, който завоюва локалния избор през 2019 година, повдигнат точно от ГЕРБ.

Според Здравко Димитров ще е безконтролно да се остави градът на автопилот.

" Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с доста значими и сложни планове като Водния цикъл, обектите по Оперативна програма " Региони в напредък ", пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха съдбовно забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на " Ботев " и " Локомотив " не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че обезпечените в началото пари няма да стигнат. Някои хора обаче очевидно употребяват казуса с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам проект по какъв начин да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни ", сподели още Димитров.

 

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР