Избралите да гласуват машинно могат да си спестят до известна

...
Избралите да гласуват машинно могат да си спестят до известна
Коментари Харесай

Гласуваш на машина - не висиш на опашка пред секцията

Избралите да гласоподават машинно могат да си спестят до известна степен чакането пред секционната изборна комисия, откри кореспондент на „ Марица “. Поне такава беше организацията в секция 24 в ОУ „ Яне Сандански “ в Пловдив тази заран.

Пред входа на изборното помещение имаше 4-5 индивида, чакащи да дадат вота си за депутатите на идващия парламент. Член на СИК, който изпълняваше ролята на портиер-разпределител и подсигуряваше пропускателния режим, от време на време излизаше при чакащите и питаше кой желае да гласоподава на машината.



Повечето държаха да пуснат хартиена бюлетина, само че изявилите предпочитание да се пробват на машинката, бяха допускани незабавно, с цел да не стои празна е-кабинката. Много хора оставаха учудени, че гласуването вътре става за секунди, стига да пъхнеш вярно електронната карта в устройството - с чипа напред и нагоре.

Излизайки в двора след гласуването си, мъж се оплака, че до момента в който упражнявал правото си на глас, член на комисията повърхностно стоял облегнат на ръба на паравана и умерено можел да наднича към екрана и да разбере какво е желанието на гласуващия.

Иначе всички разясниха, че организацията на вота е добра – няма огромни опашки пред секциите, маркирани са дистанциите за съблюдаване на отдалеченост, завършени са коридори за влизащи и излизащи, на входа на учебното заведение има подложен дезинфектант, а на влизане във всяка секция гласоподавателят се дезинфекцира от контролиращия влизането член на СИК.



Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР