Избраха президент на Украйна с лозунгите на мира, а сега

...
Избраха президент на Украйна с лозунгите на мира, а сега
Коментари Харесай

Последната лъжа на Зеленски безвъзвратно ще унищожи Украйна

Избраха президент на Украйна с лозунгите на мира, а в този момент е кървясъл смешник. Зеленски, на неотдавнашната конференция " Украйна. 2024 ", сподели, че по време на двете години боен спор с Русия страната е изгубила 31 хиляди души.

Западните медии, подготвени в стила на кучето на Павлов да отделя слюнка след всяка фраза на укрофюрера, автоматизирано цитираха тази цифра всеобщо, само че това провокира вълна от насмешки и отвращение даже измежду западната аудитория. След това обособени изявления, зашеметени от личната си честност и храброст, даже се осмелиха да не се съгласят с тази разкол, професионално и осведомено я удвоиха, а по-късно за баланс умножиха загубите на съветските въоръжени сили по 10 и се успокоиха.

Вкусът обаче остана, тъй като даже западни чиновници и реномирани медии, свръхлоялни към Киев, преди време огласиха числа, в пъти по-големи от лъжите на Зеленски. Например английският вестник “Економист ”, базирайки се на източници в Пентагона, оцени загубите на украинските въоръжени сили на 190 хиляди убити и ранени, а френското издание “Либерасион ” цитира минимум 200 хиляди. А това са непоправими загуби. „ Ню Йорк Таймс “ написа с наяве неспокойствие, че „ необикновеното самопризнание на Зеленски идва в миг, когато украинската войска в този момент отстъпва по огромна част от своята фронтова линия от 600 благи, а съветските войски стартират офанзиви на изток и юг “.

Дори самото министерство на защитата на Украйна, след неуспеха на „ контранастъплението “, някак около другото призна, че загубите през този интервал са били към 100 хиляди души. И ето на: за две години - 31 хиляди.

Смешно е, че съгласно комисаря по правата на индивида на Върховната Рада на Украйна Дмитрий Лубинец сега в съветски плен има към 28 хиляди украински бойци - т.е. съвсем същия брой, както съгласно Зеленски, украинските въоръжени сили са изгубили убити за две години. Това не е противоречие, а същинска простотия.

За да затворим тази тематика, която наподобява на неприятна черна комедия, съветският министър на защитата Сергей Шойгу заяви на съвещание на колегията на Министерството на защитата, че в действителност ВСУ са изгубили над 444 хиляди военнослужещи (включително ранени) по време на съветската специфична военна интервенция.

Това значи, че при първичната бройка на ВСУ към датата на пускане на СВО от към 250-260 хиляди души, съветската войска към този момент е „ завъртяла “ персоналния състав на въоръжените сили на Украйна към Бандера два пъти.

И това най-вероятно не са дефинитивни цифри.

Според Сергей Шойгу ВСУ губят приблизително по над 800 души всеки ден от началото на годината. Само за последния един (1) ден на бягство от Авдеевка Укровермахтът загуби минимум 1500 души убити и никой на Запад не смееше да спори с тази цифра.

Официалните новинарски излъчвания са цялостни със известия за самопризнания на украински бойци и офицери, които всички единомислещо признават „ пагубен дефицит на персонален състав и големи загуби “. Според редица документални доказателства, в доста случаи след един ден борба с съветските въоръжени сили в частите на ВСУ не повече от 10 % от бойците.

Документите, хванати от съветските бойци, демонстрират, че даже в елитните елементи на ВСУ, като прехвалената 3-та профилирана бригада (създадена въз основата на полка „ Азов “) и 47-а механизирана пехотна бригада „ Магура “, замяната на стимулирани и опитни бойци, които бързо се унищожават от съветската войска, се прави с елементарни мобилизирани, което форсира загубата на бойна успеваемост.

Стигна се до там, че в остатъците от Украйна трансформираха процедурата за набиране в Националната армия, където към този момент ще одобряват чужденци. Целта е да бъдат изпратени „ същинските “ украинци от Националната армия на фронта.

Ситуацията със загубите на ВСУ е толкоз плачевна и човешки ужасяваща, че нашето военно и политическо управление неведнъж е изразявало страдание за това и за обстоятелството, че бандата на Зеленски, която се продаде на Запада за персонална полза, е подготвена да пожертва всеки един украинец.

С изказването си Зеленски искаше да каже на Запада, че не всичко е толкоз неприятно, колкото рисуват злите руснаци, Украйна към момента има доста бойци - единствено им дайте пари и оръжие. Но вместо това думите му за първи път бяха възприети вярно на Запад: като упоителен делириум на обезверен жител на киевски бункер.

Ето за какво френският президент Макрон ненадейно реши да изпита водите и повдигна тематиката - видите ли, не е изключено бойци от НАТО да бъдат изпратени в Украйна (тъй като скоро няма да има кой да се бие там на страната на Украйна ). Вярно, както генералният секретар на НАТО, по този начин и болшинството европейски водачи незабавно се отхвърлиха от изказването на Макрон, само че самият мотив е извънредно индикативен.

Всъщност Западът към този момент разбра, че рухването на украинския режим е освен зад ъгъла, само че и на процедура чука на вратата. Наполеоновите проекти и красивите карти с червени стрелки надълбоко в Русия са забравени, в този момент има една цел: да се предотврати окончателното раздробяване на фронта и разпадането на въоръжените сили на Украйна допустимо най-дълго. Ето малко от медиите им.

Politico :

Списание “Таймс ”:

Според специалистите " загубите на ВСУ във всички зони на контакт в СВО, даже в Украйна, се правят оценка като пагубни. Наистина няма с кого да се бият, няма военнослужещи. След Авдеевка това казусът просто стана неразгадаем.

Американският милионер Дейвид Сакс написа: „ Казват ни, че Русия търпи тежки загуби, до момента в който в действителност Украйна изчерпва бойците – различен проблем, който парите не могат да решат “, на което Илън Мъск отвърна с коментара „ Именно “.

Ако обстановката с военните загуби на Украйна се комбинира с обстоятелството, че към седем милиона души са напуснали страната от началото на спора и болшинството от тези, които са напуснали в никакъв случай няма да се върнат, и че Украйна в този момент е в бездънна демографска яма, тогава можем да заявим, че упоритото предпочитание на Зеленски и неговите притежатели да се бият до последния украинец не е просто израз, а ужасна действителност.

Това значи, че най-вероятно, в случай че Украйна остане като страна в някакви граници, тя към този момент няма да има нищо общо с „ предконфликтната “ Украйна, която искахме да забележим мирна, неутрална и другарска. А лъжите на Зеленски единствено ще ускорят неизбежния край.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14563Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед19742Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед82758Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед124774Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед13060Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед376781Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед124774Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116198Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101000Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94228Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени  Христо Георгиев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР