Изборният ден започна спокойно в област . В 8 ч.

...
Изборният ден започна спокойно в област . В 8 ч.
Коментари Харесай

Проблем с някои от машините в Благоевград

Изборният ден стартира умерено в област. В 8 ч. във всички общини изборният ден е почнал сполучливо. Това оповестиха на брифинг в 9 часа през днешния ден Районната изборна комисия, представени от БГНЕС.

" Имаме проблеми с някои от машините. Около 8 машини не са могли да стартират работа при започване на деня, а техниците към този момент преодоляват тези проблеми. В село Струма, в Кочан към момента не е решен казусът ”, сподели заместник-председателят на РИК1 Йордан Симонски.
 Повредени машини на 10 места в страната Повредени машини на 10 места в страната
Технически проблеми са открити в 26 изборен регион - София област, предава БГНЕС. " Снощи в 11.30 са пристигнали машините в Драгоман и...

През Деня за размисъл е имало разминаване в графиците за даване на машините в секциите. Това постанова машините да се доставят до 22 ч. Имало е и разминаване на машини сред Горно Дряново и Хвостяне, който въпрос е решен.

Снощи пък механик на СИЕЛА е подал недоволство до РИК, че ръководителят на СИК в Сандански е отказал да одобри машината в 20 ч., тъй като към момента бил на работа. Досега е имало тъжба за заличаване на плакати на Политическа партия Българско лято в Благоевград в региона на Поликлиниката. Анонимна тъжба е подадена, че пропагандните материали на Има Такъв Народ не дават отговор на условията.

От РУП-Гоце Делчев, е подаден сигнал до РИК, че в община Сатовча са се „ появили “ 4 комисии, при изискване, че на 4 април е била единствено една, което съгласно сигнализиращия е неправилно. „ Председателят на СИК-Горно Краище – Анифе Коренарска, оповестила, че няма се яви в ролята си на ръководител, тъй като няма машинно, а хартиено гласоподаване ”. Проблемът, посочи Симонски, тече от две седмици и се отнася още за две секции в Гърмен и Белица. Не е ясно за какво там няма машинно гласоподаване, макар че законът го позволява. Председателят на СИК в Горно Краище е подала оставка.

„ В тъжба до Централната изборна комисия и до Районна изборна комисия – Благоевград Анифе Коренарска алармира, че по изборен лист гласоподавателите са над 300, при което следва да бъде обезпечено машинно устройство за гласоподаване. „ Липсата на машина за гласоподаване съставлява жестоко нарушаване на изборните правила, според Изборния кодекс. В други секции на територията на община Белица са обезпечени по две устройства за гласоподаване ”, написа в известието до медиите на Политическа партия ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР