Изборният ден зад граница приключи тази сутрин – 10 юни,

...
Изборният ден зад граница приключи тази сутрин – 10 юни,
Коментари Харесай

МВнР: Приключиха изборите зад граница

Изборният ден зад граница завърши тази заран – 10 юни, в 6:00 часа българско време. Последни упражниха правото си на глас сънародниците ни в Лос Анджелис, оповестиха от Министерство на външните работи.

По информация на дипломатическите и консулските ни представителства всички изборни секции по света към този момент сполучливо са завършили работа и са предали своите изборни бумаги.

Българските жители имаха опция да гласоподават в общо 769 секции в 60 страни, като максимален брой от тях бяха разкрити в Европа. От тях в Съединени американски щати бяха разкрити 55 секции, а в Канада - 16. Сънародниците ни имаха опция да гласоподават от Западното крайбрежие на Съединени американски щати и Канада до Осака в Япония, Сингапур и Оукланд в Нова Зеландия, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка. Най-голям бе броят на изборни секции в Европа. 

Благодарение на напъните на чиновниците на Външно министерство, дипломатическите и консулските представителства на Република България зад граница и българските организации в чужбина, вотът мина без компликации, а сънародниците ни съумяха да упражнят гладко конституционното си право на глас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР