Изборният ден за президент и вицепрезидент започна за българските граждани

...
Изборният ден за президент и вицепрезидент започна за българските граждани
Коментари Харесай

Започна изборният ден в САЩ и Канада, вотът приключи в Австралия

Изборният ден за президент и вицепрезидент стартира за българските жители в Съединени американски щати и Канада, а завърши за сънародниците ни в Австралия - последна там затвори секцията в град Пърт.

В 14 ч. българско време отвориха изборните секции по Източното крайбрежие. В Съединени американски щати сънародниците ни могат да гласоподават в 55 секции, от които 8 с машини. В Канада секциите са 16, като в две от тях може да се гласоподава с машини. В Америка българските жители могат да гласоподават и в посолствата ни в Куба и Мексико, както и в посолствата ни в Аржентина и Бразилия.

Не дойдоха бюлетините единствено за една секция – в Сейнт Луис, щата Мисури. След решение на Централната изборна комисия българските жители там могат да гласоподават с бюлетини, разпечатани на място по специфичен пример, изпратен от ЦИК по електронен път.

„ В Министерство на външните работи дежурен щаб поддържа непрекъсната връзка с дипломатическите и консулските ни представителства, със СИК зад граница и ЦИК. Реагира се оптимално бързо на наложили се в последния миг смени на членове на СИК зад граница заради отсъствие или позитивни проби за COVID-19 “, показват от ведомството.

Най-късно зад граница изборният ден ще завърши в американските щати Калифорния, Аризона и Невада, както и в канадския град Ванкувър, където секциите би трябвало да затворят в 6 ч. българско време в понеделник, 22 ноември 2021 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР