Изборният ден във втора и трета секция в Община Трън,

...
Изборният ден във втора и трета секция в Община Трън,
Коментари Харесай

Удължават изборния ден до 21.00 ч. в три секции в област Перник

Изборният ден във втора и трета секция в Община Трън, както и в седемдесет и четвърта в Перник, ще бъде продължен до 21.00 ч., оповестиха за Българска телеграфна агенция от Районната изборна комисия.

Причината за това е огромен брой хора пред изборните пространства, решили да упражнят правото си на глас в последния миг. В останалите секционни изборни комисии (СИК) на територията на Пернишка област гласуването е приключило в 20.00 ч.

От РИК - Перник разясниха, че не са установени нарушавания на изборния развой. По-рано през днешния ден поради проблем с машината в 82-ра секция в Перник е преминато към гласоподаване единствено с хартиени бюлетини.

През деня в РИК са постъпили още няколко сигнала за проблеми с устройствата в обособени СИК в района, свързани с отпечатването на бюлетините, съобщи Българска национална телевизия.

Централната изборна комисия излезе с инструкции, че в такива случаи хората могат да упражнят правото си на глас наново с хартиена бюлетина. Това става, преди гласоподавателят да се подпише и да напусне изборното помещение.

От своя страна СИК сформира констативен протокол, прилагащ се към секционния подобен, обясниха от РИК.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР