Изборният ден в Несебър стартира нормално. Около 21 000 души

...
Изборният ден в Несебър стартира нормално. Около 21 000 души
Коментари Харесай

Нова мода сред дилърите на гласове: Опрощаване на дългове и закупуване на бяла техника

Изборният ден в Несебър започва обикновено. Около 21 000 души имат право на глас.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 460
В борбата за кметския стол влизат общо 36 секции - 3 инициативни комитета, 14 партии и 5 обединения.

Това е една от горещите точки по време на акцията, що се касае до акциите на Министерство на вътрешните работи против купения избор.

В Равда бяха открити към 400 000 лева в парцел на общински чиновник от община Несебър. Според проверяващите те са били планувани точно за закупуване на гласове.

По информация на Българска национална телевизия сега се приготвя работно обвиняване и е доста евентуално да бъдат разследвани още лица по веригата.

От началото на акцията до в този момент в област Бургас са подадени над 110 сигнала свързани със схеми за закупуване на гласове.

Образувани са общо над 29 досъдебни производства от Районната прокуратура.

Дилъри на гласове са предложили от 50 до 300 лева Те са набелязвали хора с невисок обществен статус или безработни, на които са предложили с изключение на пари и закупуване на черна, бяла техника, както, и опрощаване на задължения.

Друга забавна наклонност е, че са открити са лица от ромски генезис, които сами са предложили описи с гласоподаватели на избрани политически обединения. Оказва се, обаче, че тези описи са подправени, разяснява Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР