Изборният ден в Германия вече започна. Тази година изборните секции

...
Изборният ден в Германия вече започна. Тази година изборните секции
Коментари Харесай

Българите в Германия гласуват в рекорден брой секции

Изборният ден в Германия към този момент стартира. Тази година изборните секции са безспорен връх - 69. Мюнхен е градът с най-вече подадени заявки за гласоподаване - 1193. Тук секции са три, две в генералното консулство и една в ресторант в града. Общият брой подадени заявки за гласоподаване по информация на ЦИК за Германия са рекордните 13 666.

В Мюнхен 10 минути след отварянето на изборната секция на опашка към този момент имаше 20 индивида. В града има общи три секции - две на територията на генералното консулство и една в ресторант в града.

Историята демонстрира, че в изборния ден гласуващите постоянно са с два до три пъти повече. Освен за отварянето на изборни секции, доброволците в Германия работиха и върху редица осведомителни акции, с цел да улеснят гласоподавателите в днешния ден.

Докато на предишните парламентарни избори в най-гъсто обитаемата провинция в Германия е имало единствено една изборна секция, в този момент те са 12. Доброволци разпространяват адресите им и разпоредбите в изборния ден.

" Кампаниите, които вършим, са най-вече в обществените мрежи, само че с цел да достигнем оптимален брой хора посетихме и българските магазини, където имаше голям интерес и възторг в притежателите ", изясни Катя Златкова зам.-председател на СИК в Есен.

Специално създадена интернет платформа ще дава информация в действително време какъв брой натоварена е всяка секция.

" Подобно на светофар, алено алармира, че има огромна опашка и се чака доста, оранжево е при приблизително очакване и зелено - каним повече хора да идват ", разясни Даниел Димов - ръководител на СИК в Есен.

Желанието на доброволците е акциите да доведат рекорден брой гласоподаватели до урните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР