Изборният ден в 22 – ри Многомандатен избирателен район приключи,

...
Изборният ден в 22 – ри Многомандатен избирателен район приключи,
Коментари Харесай

Приключи изборния ден в област Смолян

Изборният ден в 22 – ри Многомандатен изборен регион завърши, осведоми ръководителя на Районна изборна комисия в Смолян Росица Чакърова. Всички 271 секции в района са прекратили активност. Нямало е секции, които да са поискали удължение на изборния ден.

Пет тъжби и сигнали са постъпили денем в Районна изборна комисия в Смолян от разнообразни политически партии и обединения. Един от сигналите, касаещ непозволена пропаганда на територията на община Доспат е препратен към Районна прокуратура – Смолян. Останалите се отнасят за разположението на паравани, не допускане на член на секционна комисия в изборното помещение и превишаване пълномощията на член на секционна комисия.

По всички тях има изговаряне на РИК – Смолян, като от решенията излиза наяве, че жалбите за параваните не са основателни. Издадено е ново уверение на член на СИК, който е встъпил в служба като е разпоредено и прецизно съблюдаване на разпоредбите и функционалностите на членовете на комисии.

Имаше проблеми с машините за гласоподаване през целия ден, като едно от устройствата в Чепеларе изобщо не сработи и там се гласоподава единствено с хартиена бюлетина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР