Изборният ден приключи нормално в Пловдив. Всички секции са приключили

...
Изборният ден приключи нормално в Пловдив. Всички секции са приключили
Коментари Харесай

Очакваме да приключим с протоколите до утре следобед ВИДЕО

„ Изборният ден завърши обикновено в Пловдив. Всички секции са завършили в 20 часа, нямало е опашки с гласоподаватели, които не са съумели да упражнят своя глас “. Това заяви ръководителят на Районна изборна комисия в Пловдив /РИК-16/ Калоян Сухоруков.

В момента секциите откриват резултатите от гласуването, само че по думите на Сухоруков този път най-вероятно работата им ще се забави – както на равнище СИК, по този начин и при цялостното култивиране на протоколите в РИК.



„ Предполагам, че към 10 часа ще стартират да идват първите секции. Кога ще приключи броенето в Пловдив, най-вече зависи от това по кое време ще дойдат последните СИК-ове и какъв брой сбъркани протоколи ще има. През 2019 приключихме в 19 часа в понеделник, откровено се надявам да е преди този момент, създали сме организация да приключим в точния момент. Вероятно ще е в понеделник следобяд “, уточни ръководителят на РИК-16.

Според Сухоруков в днешния ден няма съществени сигнали за изборни нарушавания, постъпили в 16-та РИК. Повечето са касаели  неуредици със стартирането на изборния ден – усложнения с изрезки на хартиени бюлетини, печати и така нататък

За случая с необразован ръководител на секционна изборна комисия, ръководителят разясни, че като РИК те записват, само че не ревизират всеки член от квотите на партиите дали дава отговор на условията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР