Изборният ден премина в Бостън премина в Българския Център в

...
Изборният ден премина в Бостън премина в Българския Център в
Коментари Харесай

Българите в Бостън гласуваха при стриктно спазване на мерките

Изборният ден мина в Бостън мина в Българския Център в Нова Англия (БЦНА).

" Денят беше извънредно трогателен, тъй като тези парламентарните избори са първото публично събитие, на което новата постройка на Българския Център отваря вратите си за необятна аудитория ", показа Надя Улман, член на Борда на шефовете, БЦНА.

В Масачузетс бяха наложени прецизни противоепидемични ограничения. Българският център даде безплатно постройката на Избирателна секция - Бостън.

Доброволците от СИК-Бостън с уредник Надя Стоянова и ръководител Михаил Рашков през седмиците, предшестващи изборния ден, проведоха редица онлайн срещи, на които отговаряха на въпроси за изборния развой както от гласоподаватели, по този начин и от доброволци от други секции в Съединени американски щати.



В СИК-Бостън гласоподаваха българи от Масачузетс, Мейн, Ню Хемпшър, Роуд Айлънд. За тях това е най-близката секция в района на Нова Англия. Втора изборна секция функционираше на остров Нантъкет, Кейп Код.

За гласоподаване в секцията в Бостън бяха подадени 270 предварителни заявки - съвсем двойно от 130-160 при подадени в предходните избори. Заедно със пренасочените заявките от Портланд, Мейн, където секция не беше открита, заявките бяха 339. До края на деня по неофициални калкулации в СИК-Бостън са дали своят вот към 600 души от Масачузетс и близките щати.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР