Изборният ден премина спокойно, без сериозни инциденти и нарушения на

...
Изборният ден премина спокойно, без сериозни инциденти и нарушения на
Коментари Харесай

МВР: Изборният ден премина спокойно, постъпили са 244 сигнала за нарушения

Изборният ден мина умерено, без съществени произшествия и нарушавания на публичния ред. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от Министерството на вътрешните работи (МВР). Оттам прецизираха, че е основана организация за съпровождане превозването на изборните протоколи и материали и устройствата за машинно гласоподаване.

От началото на предизборната акция до 22:00 часа през днешния ден в Министерство на вътрешните работи са получени 970 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите, от които 714 са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии или обединения. Само в днешния избирателен ден постъпилите сигнали са 244, а формираните досъдебни производства - две.

В резултат на полицейската работа по противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите са формирани 124 досъдебни производства, като 82 са разследвани по общия ред и 42 са бързи. От всички досъдебни производства 111 са по член 167-169 от Наказателни кодекс. Общо 71 са арестуваните в границите на извършените досега 227 профилирани полицейски интервенции на територията на страната. Съставени са 1896 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР.

От 21 до 27 октомври от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи са издадени 1664 удостоверения. Само в изборния ден броят им е 390.

Оперативната конюнктура в зоните за отговорност на Главна дирекция „ Гранична полиция “ е естествена, трафикът през обособените гранични пунктове е съгласно спецификата на всеки един от тях, показаха от Министерство на вътрешните работи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР