Изборният ден не преминава без куриози - жена гласува за

...
Изборният ден не преминава без куриози - жена гласува за
Коментари Харесай

Куриозите в изборния ден |

Изборният ден не минава без рядкости - жена гласоподава за към час, член на изборна комисия изключи машината, с цел да си зареди телефона, пестник и касов бон вместо квитанция, са измежду най-любопитните случаи от деня.

Във варненското село Каменар пък 57-годишна жена гласоподава за близо час, заяви Българска национална телевизия. Тя декларирала, че е необразована и не може да прочете инструкциите. Сийка Йорданова се пробвала да гласоподава няколко пъти, само че макар инструкциите от членовете на изборната комисия и помощта на техника след третия опит тя не съумяла. Оказало се, че дамата маркирала първо преференцията, а по-късно номера на мечтаната партия, заради което и машината не отчитала вота ѝ.

В Костинброд пък машина, съобщи БНР.

37-годишен мъж Петко, Шуменско, заяви по-рано през днешния ден Българска национална телевизия.

В една от секциите в Добрич пък член на изборната комисия дал своя вот вместо гласоподавателя, който се затруднявал с машинното гласоподаване, написа БНР.

В плевенското село Буковлък пък жена се оплака, че не са разбрали за кой номер да гласоподават. " Не ме сме разбрали за кой номер да гласуваме. Просто не знаем нищо. Друг път са минали с коли и ни даваха пари, това-онова, но в този момент... ", разяснява разочарованата жена пред Българска национална телевизия.

В секционната комисия в регион " Приморски " пък гласоподавател е дал своя вот два пъти с една и съща карта без да я изважда от устройството, заяви БНР.

В Самоков пък трима души са хванати да гласоподават по няколко пъти в разнообразни секции, заяви БТВ.

В една от секциите в Симитли пък гласоподавателите всеобщо дали своят вот с компаньон, написа БНР.

В Сандански пък член на секционната комисия изключил машината, с цел да си зареди телефона, заяви " Сега ".

На този декор изборната интензивност в пандизите и арестите, измежду подсъдимите без влезнала в действие присъда, изборната интензивност към 14:00 ч. е била 95%, съобщи пред БНР заместник-министърът на правораздаването Мария Павлова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР