Изборния ден в Община Русе започна нормално. Точно в 7:00

...
Изборния ден в Община Русе започна нормално. Точно в 7:00
Коментари Харесай

Русенци избират кмет на балотаж

Изборния ден в Община Русе стартира обикновено. Точно в 7:00 часа бяха отворени всички 217 секции. В 202 от тях се гласоподава машинно. В четири секции обаче има проблем с машините. “Една машина не е пуснала квитанция, има проблем и с други три, като сега техниците работят по определяне и премахване на проблемите. В тези секции гласуването се прави обикновено с бюлетини ”, сподели за Дарик радио ръководителят на Общинската изборна комисия Милена Хинкова.

Три са преносимите секции в община Русе, в които ще могат да гласоподават хора в неравностойно състояние, след предварителна поръчка.

4 спомагателни секции имав двете Университетски лечебни заведения „ Канев “ и „ Медика-Русе “, Центъра за психологично здраве и ареста.

Русенци през днешния ден избират на балотаж сред претендента на Местната коалиция “БСП за България ” Пенчо Милков и издигнатия от ГЕРБ Иван Иванов. Минлата седмица за Милков гласоподаваха 15 267 русенци, а за Иванов 6 298.

Осевен в града, през днешния ден кметове се избират и на селата Хотанца и Червена вода, където още веднъж спорят претенденти на МК Българска социалистическа партия за България и ГЕРБ
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР