Изборните страсти стават все по-горещи с наближаване на заветната дата

...
Изборните страсти стават все по-горещи с наближаване на заветната дата
Коментари Харесай

Доцент по екология предложи новите кметове да се отчитат публично всяка година

Изборните пристрастености стават все по-горещи с приближаване на заветната дата за осъществяване на локални избори 2019 година В полемиките в обществените мрежи все по-често се засягат имена на претенденти, тиражирани из пространството. Още от в този момент се дават препоръки и насоки за вота. Впечатление прави концепцията на небезизвестния асеновградски еколог доцент лекар Цено Петров, която бе оповестена в общественото пространство персонално от него.
Той предложи седем фактора, с които да се съобразят асеновградчани, с цел да преценяват по-лесно по какъв начин да изберат " най-подходящия кмет за община Асеновград ".  Сред предложенията са градоначалникът и екипа му да се регистрират годишно пред съгражданите си за свършеното и несвършеното от обещаното, в края на всяка година от мандата. " Успешното действие на цялостния живот в една община зависи освен от кмета, а и от неговите заместници. Ето за какво назря времето когато претендентите за градоначалници да показват на гласоподавателите своя предстоящ екип. Нали целокупното население на една община е шеф на общинската администрация. От него идват заплатите на чиновниците ", изяснява Цено Петров.
В тази връзка, доцентът предложи кандидат-кметовете в своята предизборна стратегия да показват съответни хрумвания за осъществяване, разпределени през всяка една година от мандата. В концепцията си Цено Петров изиска от бъдещите претенденти, които ще се борят за доверието на асеновградчани, да показват авансово списъчен състав на заместник-кметовете си. А паралелно до имената им да бъдат вписани техните длъжностна характерност, обучение, настоятелен качества и достижения в живота.
Друга концепция на лекар Петров е, когато жители изпратят писма и сигнали, адресирани до новия кмет, да бъдат уведомявани кой от кметския екип е претрупан с отговор и в какъв период. Ежегодното обществено отчитане триумфите и несполуките на поетите обещания от кандидат-кмета пред обществеността също е измежду рекомендациите на доцента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР