Изборните комисии в германската провинция Саксония ще получат полицейска защита

...
Изборните комисии в германската провинция Саксония ще получат полицейска защита
Коментари Харесай

Полиция ще пази изборните комисии в Саксония - заради Алтернатива за Германия

Изборните комисии в немската провинция Саксония ще получат полицейска отбрана поради опасения, че са вероятни офанзиви против тях, съобщи БГНЕС, базирайки се на информация на Deutsche Welle.
Някои от изборните комисии получиха закани, откакто бяха дисквалифицирани представители на крайнодясната партия Алтернатива за Германия (AfD). Затова полицията ще охранява всички срещи на изборните комисии занапред нататък.
Заплахите против комисиите бяха получени както посредством имейли, по този начин и по обичайна поща. Те почнали, откакто доста претенденти на AfD за идния локален избор на 1 септември не получиха право да се явят заради редица нередности в документите им или неспазване на процедурите.
Дисквалифицирането на претендентите е сензитивна тематика. В момента Саксония се ръководи от партията на канцлера Ангела Меркел, само че изследванията сочат, че ще има огромна борба сред ръководещите и AfD. Елиминирането на десетки претенденти на крайнодесните от битката дава огромно преимущество на сегашните ръководещи.
От управлението на AfD дефинираха изборната комисия като " деспотична " и " своеволна ". Според AfD, останалите партии са се наговорили, с цел да не им разрешат да станат първа политическа мощ в локалния парламент.
Проблемът с делегатите на AfD е метода на избирането им. Законът в Германия споделя, че всяка партия би трябвало да организира конгрес, който да дефинира нейните претенденти. AfD не са провели конгрес, а на две обособени срещи съставили лист със своите претенденти.
Напрежението сред AfD и останалите парламентарно показани партии в Германия беше огромно и преди свадите в Саксония. За убийството на проимигрантски настроения политик Валтер Любке през юни е обвинен симпатизант на крайнодесните. Християндемократическия съюз на Меркел сподели, че AfD носи част от виновността за тежкото закононарушение, поради насаждането на ненавист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР