Изборната ми победа е ново начало за Турция. Това заяви

...
Изборната ми победа е ново начало за Турция. Това заяви
Коментари Харесай

Имамоглу с предупреждение да се внимава с резултатите: Победата ми е ново начало за Турция

Изборната ми победа е ново начало за Турция. Това съобщи претендентът на главната опозиционна Народнорепубликанска партия Екрем Имамоглу, който завоюва кметската конкуренция в Истанбул.
Имамоглу получава 54% от гласовете, демонстрират данните от вота при преброени съвсем 100 % от бюлетините, оповестяват в. „ Дейли сабах “ и БГНЕС. Втори с 45,10 % поддръжка остава Бинали Йълдъръм от ръководещата Партия на справедливостта и развиването. Разликата в гласовете сред двамата претенденти е 707 214 гласа.
" Бих желал да помоля моите другари – разпоредителите, виновните за бюлетините, за осведомителното обслужване, членовете на секционните изборни комисия, на районните изборни комисии - не изпускайте от взор протоколите, там са същинските резултати. За страдание, часовникът на демокрацията не работеше вечерта на 31 март. Нашата нация знае всичко - аз няма да влизам в детайлности. Но в никакъв случай не можете да спрете времето да тече, като спрете часовниците. Никога и в никакъв случай няма да скриете истината ", акцентира Имамоглу, представен от CNN Turk.
" Изборът значи народна власт. Този избор е най-хубавият метод и демокрацията в Турция сподели за следващ път, че процесът е непогрешим. Очевидно резултатите ще бъдат обяснени по-късно ", сбито сподели Йълдъръм.
Избирателната интензивност по време на повторните избори за кметското място в турския мегаполис е била 84,42 на 100.
Малко след оповестяването на първите резултати Йълдъръм призна изборната си загуба, съобщи, че Имамоглу води в конкуренцията и поздрави съперника си за очевидната победа.
„ Ще оказвам помощ с каквото мога за богатството на Истанбул “, съобщи Йълдъръм.
Според данните на Висшата изборна комисия Имамоглу печели в 27 от общо 39-те региона на Истанбул. Опонентът му взема едвам 12 региона на икономическата и финансова столица на Турция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР