Изборната активност в страната към 13:00 часа е 21.7%, показват

...
Изборната активност в страната към 13:00 часа е 21.7%, показват
Коментари Харесай

Изборната активност към 13:00 часа - 21.7%, какви са нарушенията?

Изборната интензивност в страната към 13:00 часа е 21.7%, демонстрират Exit Poll резултатите на Gallup International.

Получаваме сигнали от доста хора за пропаганда в обществените мрежи, само че те не подлежат на надзор и ние няма по какъв начин да установим нарушаване. Това сподели представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Таня Цанева по време на брифинг, съобщи кореспондент на Агенция "Фокус ".

„ Получаваме сигнали от доста хора за пропаганда в обществените мрежи. Съгласно изборния кодекс обществените мрежи не подлежат на надзор и ние няма по какъв начин да установим нарушаване “, сподели Цанева.

Говорителят на ЦИК Димитър Димитров добави, че най-вече сигнали идват от обществените мрежи, които просто отделят в една директория.

От платформата "Ти броиш " оповестиха, че при тях са постъпили над 100 сигнала за нередности и нарушавания в метода на протичане на изборния ден от 3 април до 4 април.

Има 2 нарушавания за пропаганда в деня за размисъл, сигнали за неверни адреси на изборните секции в Брюксел и Гренобъл, сигнали с непоставяне на втори щемпел от комисията при стартиране на бюлетината в урната в няколко МИР-а в цялата страна, което прави гласа нереален, голям брой от сигналите са свързани с неработещи машини и разместени номера на преференциите.
Мая Манолова е подала сигнал против медии, че популяризират резултатите от гласуването, по думите й при нея са пристигнали стотици сигнали за нарушавания в изборния ден.

Във Велико Търново бе преустановен машинния избор и до края на изброния ден ще се пускат единствено хартиени бюлетини. Очаква се същото да се случи и в друга област - Добрич. И в двата случая има обърквания в подредбата на листи.

Гласовете във Велико Търново, които са подадени на машини преди прекъсването им, ще се зачитат, оповестиха от ЦИК.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР