Изборите за президент и Народно събрание вероятно ще са 2

...
Изборите за президент и Народно събрание вероятно ще са 2
Коментари Харесай

Президентът намекна, че изборите ще са 2 в 1 |

Изборите за президент и Народно заседание евентуално ще са 2 в 1. Това стана ясно от думите на президента Румен Радев, който бе във ВМА за разкриване на нов ситуационен център. 

Не един път заявих, че смесването на изборите е срещу духа на Конституцията. Този вид не е в интерес и на президентската институция, само че би трябвало да отчетем обстоятелството, че рецесията се задълбочава, че би трябвало да призоваваме българите да гласоподават в три следващи седмици. Това е обвързвано с разход на средства и време. Ще диря рационално решение, сподели Радев.

Той обаче не посочи по кое време ще разпусне Народното събрание, откакто Българска социалистическа партия върне неизпълнения мандат на 7 септември.

" Неуспехът на депутатите да излъчат държавно управление не изчерпва тяхната отговорност към жителите. На дневен ред е дали Народно събрание ще успее да се активизира, за да свърши най-малко част от работата си. Сигурен съм, че няма да оставят пенсионерите и бизнеса без пари. Има и значими проектозакони. Издаването на указа за парламентарните избори зависи от организацията на народните представители ", допълни още той.

С това служебно държавно управление желаех да покаже, че е вероятен нов модел и жанр на ръководство. Мисля, че този модел се оказа сполучлив и сподели съществени резултати, съобщи президентът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР