Изборите за Европейски парламент започнаха официално с отварянето на секциите

...
Изборите за Европейски парламент започнаха официално с отварянето на секциите
Коментари Харесай

Евровотът стартира с изборите в Холандия и Великобритания

Изборите за Европейски парламент започнаха публично с отварянето на секциите в Холандия и Англия. Британците, дружно с холандците, са първите от общо 28 страни членки на Европейския съюз, които избират евродепутати за идващите четири години.


Вотът в Холандия се следи с внимание в Европа, тъй като предстоящият напредък на популистите може да стартира точно от тази страна, в която една евроскептична, антиимигрантска и климатоскептична партия е отпред на допитванията. Това е ` " Форум за народна власт ", появила се на политическата сцена в Холандия през 2016 година. На парламентарните избори през 2017 година тя получи две места в 150-местния парламент. Днес близо 13 милиона холандци ще избират 26 евродепутати.

А във Англия, британците би трябвало да изберат 73-ма представители. Места, които ще бъдат изгубени, в случай че Обединеното кралство напусне Европейския съюз до края на юни.

Според социологическите изследвания на Острова най-новата " Партия за Брекзит " на Найджъл Фараж ще бъде най-големият победител. Според предварителните настройки втори се обрисуват лейбъристите на Джереми Корбин, а трети - ръководещите консерватори на Тереза Мей.

Вотът във Англия се организира на фона на политическа рецесия, а точно спекулациите към напускането на Тереза Мей от премиерския пост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР