Изборите за Европейски парламент през юни могат да се окажат

...
Изборите за Европейски парламент през юни могат да се окажат
Коментари Харесай

Жозеп Борел загрижен от дясна популистка вълна на евроизборите през 2024 г.

Изборите за Европейски парламент през юни могат да се окажат също толкоз съдбоносни, колкото и президентската конкуренция в Съединени американски щати. Това предизвестява ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел , написа " Гардиън " резюмирайки лекция на дипломата в границите на полемика проведена от списание Le Grand Continent

Според Борел гласоподавателите могат да бъдат подтикнати от страха от незнайното да гласоподават за десни популистки обединения.

" Страхувам се от страха, опасявам се, че европейците гласоподават, тъй като се опасяват. Научно потвърдено е, че страхът в лицето на неизвестността и несигурността поражда претенции за реакция в региона на сигурността. Това е реалност ", декларира Борел.

Забележките на Борел идват на фона на триумфите на десните партии в целия континент , явно подбудени от загрижеността за миграцията и рухването на стандарта на живот. Но партиите, които могат да се възползват от страха у хората и въпреки и да оферират неприятни отговори на положителни въпроси, могат да привлекат поддръжката на европейските жители.

В обзор на настоящото положение в края на годината на плана на Европейския съюз, попаднал сред две войни - едната в Украйна, другата в линията Газа, Борел признава, че и двата спора заплашват бъдещето на блока , даже във връзка с Украйна дипломатът се притеснява от проваляне, в случай че не настъпи бърза смяна в курса.

Жозеп Борел не вижда признаци съветският президент Владимир Путин да е подготвен да спре или даже да се съгласи на съглашение, което да разреши на Русия да резервира Източна Украйна. Причините за тези упоритости на Русия се коренят в нейното историческо завещание - Русия не е могла и до този миг да стане нация, тя постоянно е била империя, с царе, препоръките, а в този момент и с Путин.
 ISW: Иска ли в действителност Путин помирение с Киев?
ISW: Иска ли в действителност Путин помирение с Киев?

Никога не може да се доверяваме сляпо на съветския президент, съгласно Института за проучване на войната

Но той също по този начин предизвести, че в Украйна съществуването на Европейския съюз е сложено на карта.

" Важното е какво можем да създадем, с цел да избегнем успеха на Русия във войната. Какво сме подготвени да създадем? Наистина ли сме подготвени да създадем всичко, което е належащо? Това е въпросът, който би трябвало да си зададем... "

Според Борел, Путин няма да се задоволи с парче от Украйна и да остави останалата част от Украйна да бъде част от Европейския съюз, не може да се задоволи и с лимитирана териториална победа. " Той няма да се откаже от войната, изключително не и преди американските избори , които могат да му показват доста по-благоприятен сюжет. Така че би трябвало да се подготвим за спор с висока активност за дълго време ", сподели Борел.

Мнението на висшия представител по външната политика на Европейски Съюз е, че Владимир Путин е решил да продължи войната до окончателната победа.
 Генсекът на НАТО: Президентът Путин изгуби Украйна вечно
Генсекът на НАТО: Президентът Путин изгуби Украйна вечно

Нямаме никакви индикации, че Путин ще се откаже от опитите си да окупира от ден на ден територии

А триумфът на Русия зависи от това дали ще докара на бойното поле колкото се може повече хора. В момента те имат максимален брой смъртни случаи, жертвите на бойното поле, които дава съветската войска са големи, а мобилизираните в окопите са 450 000 - три пъти повече от струпаните при 150 000 при започване на войната.

" Може би това е моментът, в който би трябвало да погледнем към заплахата , идваща от една велика мощ, която заплашва нашата народна власт, която заплашва самата Европа, освен Украйна. И в случай че не променим бързо курса си, в случай че не активизираме целия си потенциал, това ще разреши на Путин да завоюва войната в Украйна . "

По отношение на Газа Жзеп Борел декларира, че " Хамас " не е просто военна мощ, а концепция - и като такава може да бъде победена единствено с по-добри хрумвания, а бомбите не са задоволителни.

По сходен метод, в случай че не успеем да спрем нещастието, която се случва в Газа, мисля, че нашият европейски план ще бъде доста оскърбен, е друго предизвестие на дипломата.

Европа към момента предлага прелъстителен модел за хората от целия свят и точно поради това е магнит за стотици хиляди хора. Европа е най-хубавата композиция от политическа независимост, стопански разцвет и обществено доближаване, която човечеството е съумяло да сътвори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР