Изборите за евродепутати вчера са доказателство, че европейската демокрация е

...
Изборите за евродепутати вчера са доказателство, че европейската демокрация е
Коментари Харесай

Юнкер няма да посочва наследник

Изборите за евродепутати през вчерашния ден са доказателство, че европейската народна власт е жива и е в положително здраве. Това съобщи представител на Европейската комисия, съгласно който демокрацията в Европейски Съюз през вчерашния ден се е произнесла с явен глас, съобщи Българска телеграфна агенция.

В новия Европейски парламент има проевропейско болшинство, добави представителят. Популистите не завоюваха изборите, макар упованията. Печелят проевропейските сили, които желаят да работят в Европа и с Европа, добави той. Говорителят изрази увереност, че нарасналото присъединяване на гласоподавателите се дължи и на работата на Европейска комисия.

По неговите думи ръководителят на комисията Жан-Клод Юнкер няма да взе участие при определянето на своя правоприемник на поста. Говорителят посочи, че Юнкер поддържа процеса на водещи претенденти за ръководител на Европейска комисия. Работим до последния ден от нашия мандат и по този начин способстваме за прехода към идващия управителен екип на комисията, съобщи представителят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР