Изборите за 45-то НС се оказаха добра репетиция за предстоящите.

...
Изборите за 45-то НС се оказаха добра репетиция за предстоящите.
Коментари Харесай

Цветан Цветанов във Варна: Изборите за 45-то НС се оказаха добра репетиция за предстоящите

 Изборите за 45-то Народно събрание се оказаха добра подготовка за идните. Това съобщи за Varna24.bg при гостуването си във Варна преди дни ръководителят на Политическа партия " Републиканци за България " Цветан Цветанов. 

- Г-н Цветанов, каква е равносметката от изборите, изненада ли ви резултатът?

- Резултатът от изборите не беше подобен какъвто очакваше, която и да е партия. Аргументите ми се опират на това, че има партии от миналия парламент, които не са част от 45-ия. ГЕРБ и Българска социалистическа партия също не чакаха толкоз невисок резултат, сюрпризирани бяха и от Движение за права и свободи. За новите партии в Народното събрание имаше също много огромни изненади. Но, по-важното е, когато си част от тази институция да работиш за нея и за обществото по отговарящ метод. Да предлагаш и отстояваш политики и политически решения. Не можеш да се осланяш на борба и провокации, тъй като единствено по този метод виждаме, че даже съществуването на това Народно събрание не може да бъде реалност.

Колкото до Републиканци за България не чакахме подобен резултат, само че след направения разбор сме наясно къде са били пропуските ни, само че съществена роля изиграха напъните на ГЕРБ, които бяха съсредоточени върху това да водят отрицателна акция против нас и да впрегнат целия държавен уред. Заплахи, манипулиране на вота и разнообразни способи са неприемливи да се случват в една демократична страна.

- Какво отчитате като неточност?

- Факторът време се оказа непълен за довеждане докрай на цялостния развой по структурирането и дейната работа на партия " Републиканци за България “. Направили сме своите изводи и знаем по какъв начин да продължим напред. Тези избори се оказаха една добра подготовка за идните ни.

- Продължавате ли борбата в предстоящите предварителни избори, ще измененията ли нещо в тактиката за привличане на гласоподаватели?

- Републиканци за България ясно съобщи задачите и позициите си още през есента на 2020г. Продължаваме както работата си, по този начин и построяването на структурите по места и подготовка освен за парламентарните избори, а даже и за локалните избори. Имаме нужната сила, имаме съответните специалисти и работим в вярната посока за реализиране на резултатите, които ще ни дадат опцията да сме част от ръководството на страната ни, тъй като знаем къде са пропуските в него и ще работим точно те да бъдат запълнени.

- Много хора повярваха на провокации по ваш адрес, желаете ли да коментирате нещо в тази връзка?

- Провокациите по мой адрес се тиражират от 2019 година насам. Компетентните органи направиха съответните инспекции и не откриха нещата, в които бях упрекван да са истина. Но нали знаете, когато една неистина се повтаря неведнъж, огромна част от обществото стартира да я възприема като истина. Също по този начин освен аз, само че и " Републиканци за България " бяха възприемани като сериозна конкуренция за изборите за народни представители за 45-то Народно заседание. Затова и най-агресивната и отрицателна акция се организира точно против нас. И обстоятелствата са налице, не влязохме този път в Народното събрание, само че в този му състав не виждам и какво можеше по друго да се случи.

- Как си обяснявате триумфа на " ИТН “?

- Хората гласоподаваха прочувствено и резултатът е налице. Дори самият и представителите на " ИТН “ не чакаха сходен резултат. Това, че са втора политическа мощ сподели на ГЕРБ, че народът не ги утвърждава толкоз, колкото те не стопират да настояват и да се самоизтъкват през последната година и половина, а даже и след миналите към този момент парламентарни избори.

От друга страна огромна част от хората, които на 4 април дадоха своя глас за " ИТН “ на последващи избори няма да го създадат или такива са общите усещания. До момента не демонстрираха действителни дейности и с това им държание няма по какъв начин да продължи съществуването на 45-то Народно заседание. Вървим към длъжностен кабинет и предварителни избори и това е ясно за всички, в случай че досега имаше колебаещи се, към този момент мисля, че такива не са останали. След като президентът връчи мандат на 5 май на Българска социалистическа партия, те също няма да сформират кабинет и това стана ясно още в предпразничния Велики Четвъртък, когато парламентарно показаните партии ясно обявиха, че няма да ги поддържат. Единствената незнайна към през днешния ден е датата на идващите парламентарни избори, която ще научим напълно скоро.

- Разочарова ли се съгласно Вас гласоподавателят от личния си избор, откакто видяхме какво реализира той като резултат в Народното събрание и дали това ще работи в интерес на Републиканци за България на идващите избори?

- Дали ще работи в интерес на Републиканци за България на идващите избори ще покаже гласът на гласоподавателя. Но това, че през последните месеци излязохме първи с нашата стратегия със секторни политики, в които са залегнали освен оферти, само че имаме и действителни решения за тях, се надявам, че ще окажат своята роля към гласоподавателите. Със сигурност на идните избори, които най-вероятно ще са в разгара на лятото, резултатът би трябвало да е друг от този, който получиха партиите на изборите през април. Ако не бъде осъзнато това от всички жители, които ще излязат до урните както в България, по този начин и в чужбина, резултатът ще е същия и ще попаднем в обстановка от избори в избори и постоянен кабинет още веднъж няма да може да бъде образуван. Ще бъдат изхарчени още веднъж едни пари, които ще са за сметка на българския поданик, а в подмяна той няма да получи нищо. Държавата е по инерция и това състояние не може да продължава до безспир. Необходими са действителни дейности, облечени в политически решения и небосвод за страната ни както във вътрешнополитически, по този начин и във външнополитически проект.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР